Süt ve süt ürünleri zararlı mı?

244012

Hectopat
Makaleler
7
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bana burada denen sebeplerlen dolayı yoğurt yeme diyorlar. Bu videoda denenler doğru mu? Bilgisi olan yardım edebilir mi?

İnsanların tükettiği gıdaların neredeyse %50-60' ı sağlıksız gıdalardan oluşuyor. Her şey bitti şimdi sıra yoğurt ve peynire mi geldi? Daha önce yumurta için de benzer şeyler söylendi. Kanıtlanmış birçok faydası olan ürün bunlar. Tutturmuşlar bir veganlık, hadi oradan. Ben dikkate almanızı önermiyorum. Marketteki ürünlere güvenmiyorsanız güvenilir köy ürünleri alabilir veya kendi yoğurdunuzu yapabilirsiniz.

Şu anki şehir yaşamında hemen hemen tükettiğimiz her şey zararlı. Süt ürünleri de onlardan birisi maalesef. Hassasiyetiniz yoksa tüketebilirsiniz. Ancak laktoz intoleransınız varsa tüketmeyin. Çünkü bu hassasiyet vücudunuzun belli yerlerinde istenmeyen olaylarla karşılaşmanıza neden olur.

Evet zararlı.Köyde çayırda otladığı dışında suni yem verilmeyen güneşte rahatça otlayan inek konusunda bilgim yok ama fabrikasyon sütler zararlı.İneklerin daha çok süt vermesi için sürekli ilaçlar ve östrojen desteği ile mi tam emin değilim ama gebe bırakılıyorlar.Bu yüzden hamilelik hormonları + fazla östrojen süte karışıyor.Bu sütü içiyorsunuz.Daha fazla bu konularda bilgi için Sağlıklı Yaşıyoruz instagram sayfasını takip edebilirsiniz yararlı bilgiler veriyorlar.

Videoyu incelemedim ama bilgilendirmek isterim.
İnsan nüfusu arttıkça besin ihtiyacı da artmaktadır. Doğal ürünler çok tatlı olsa bile belli bir araziden belli bir miktar ürün elde edilmektedir. Edilenlerin de bir kısmı zayi olmaktadır. Insanların besin ihtiyacını arttırmak ve daha az zaiyat vermek için ürünler geliştirilmeye çalışılır, tabiki de genetiği değiştirilerek ( çekirdeksiz üzüm gibi ).
Bu ürünleri anlık kullanmanın bir zararı yoktur. Ama genetiği değiştiği için zamanla organizmadakı yapıyı olumsuz yönde değiştirebilir. Bunun deneyini yapmak çok zor. Insani tek tür ürünle beslemelisin ki zararlı olup olmadığını uzun vadede anlayabilesin.
Bize süt ile öğretilen bilgi ise; pastorizasyon aşamasında bakteriler giderken sütte faydalı olan kısım da eksilir. Market sütü önerilmez. ( Doğruluk payını bilmiyorum).
Ayrıca; Köy tavuğu da farklı olur. Biraz daha serttir eti, zoe pişer. Bu tavuklar doğal beslenir, etrafı gezer ve güzel yumurtlar. Ama tavuk çiftliğinde alan dardır, hazır gıda ile bir ay içinde hayvanlar iç içe büyütülür ve iğrenç biçimde kesilir. Günümüzde çogü tesis bu şekilde işler.
O yüzden bu böyle sadece bir şeyden vazgeçmek bunları değiştirmeyecek. Ya toplu olarak insanlar bilinçlendirilmeli, ki böyle bir şey olur ise insanlar yemeye ne tavuk bulur ne de sebze, ya da yapacak bir şey gelmiyor aklıma.

Süt ürünleri asla zararlı değil mesela yoğut araştırmalara göre Dünyanın en sağlıklı yiyeceklerinden (bu arada yoğurdu Türkler buldu her dilde üç aşağı beş yukarı yoğurt diye telaffuz edilir :) ) ama süt için aynı şeyleri söyleyemem.

Süt ürünleri asla zararlı değil mesela yoğut araştırmalara göre Dünyanın en sağlıklı yiyeceklerinden (bu arada yoğurdu Türkler buldu her dilde üç aşağı beş yukarı yoğurt diye telaffuz edilir :) ) ama süt için aynı şeyleri söyleyemem.
O kadar zararlı ki hemde.Yani insanlar için değil her şeyden önce buzağı için o süt.

Video sahibi vegan galiba, anlayamadığım bu bilimsel zevat tayfası (hepsi değil bu, bir şekilde bilgiyi saklama derdindekiler) insanın hepçil olduğu hakkındaki veriye neden ulaşamıyorlar? Ya da otçul olarak idare edebileceksek, selülozu neden sindiremiyoruz? Sindirebilecek bakterilerimiz neden yok? Bir de B12 yi nereden alacağız ki hayvansal harici hiç bir yerde yok bu vitamin ve bizim için gayet önemli. Ama acayip bilimselim, sıfatım doktor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı