Sunucu bilgisayarı toplanmalı mı?

Hangi seçeneği seçmeliyim ?

• 2006'dan kalma bilgisayarını kullan.

Oy: 0 0,0%
  • Yeni bir sunucu bilgisayarı topla

Oy: 0 0,0%

• Oy verenlerin toplamı
    2

Kamdi

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba ! Kendime iyi bir bilgisayar topluyorum fakat o bilgisayarı sunucular için kullanmak istemiyorum. Nitrado gibi sitelerden sunucu kiralamak mı daha mantıklı yoksa kendim için bir sunucu bilgisayarı toplamak mı daha mantıklı olur ? Kurduğum sunucular Battlefield sunucu değil en fazla CS GO olur. Yani çok iyi bir sistem olmasına gerek yok. Asıl soru ben ucuza bir sunucu bilgisayarı toplayabilir miyim ? 600TL vermek istemiyorum. 400TL bile fazla. 2006'dan kalma eski bilgisayarlarımı bunun için kullansam nasıl olur ? İlgilendiğiniz için teşekkürler !

Oyunlar: MTA, Terraria, Unturned, Cube World.

Sistem tavsiyelerinizi bekliyorum. Düşük maliyetli olmasına dikkat edin lütfen.

Nitrado gibi sunucu satan siteler için de öneri bekliyorum. Varsa lütfen söyleyin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarı sunucu olarak kullanabilirsin fakat AKK denen şey bu işler için var. AKK'ye girdiğin zaman oyun felç olur. Özellikle MTA'da. Ayrıca bunun elektrik faturasına katkısı da var.
Sunucu kiralamak daha mantıklı.

Sunucu işleri öyle düşündüğünüz gibi değil. Bir bilgisayar toplayıp bunu sunucu niyetinde kullanmanız için limitlendirilmemiş bir internet bağlantınızın olması gerekir. Bu bağlantıyı da ancak bilgisayarı bir verimerkezine vererek sağlayabilirsiniz. Bu verimerkezi sunucunuzun elektriğini, internetini, soğutmasını ve bazı diğer gereksinimlerini karşılar ve sektör içerisinde barındırma hizmeti denir. Bu hizmetin de kirasını ödemekle yükümlü olursunuz. Stabil ve kaliteli bir bağlantı istiyorsanız da bu işin içinden az bir miktar parayla sıyrılamazsınız.

Sizin için en avantajlı olacak seçenek bir sanal sunucu almanızdır. Çoğu hosting firmalarının sitesinde 'VDS' olarak geçer. Dediğiniz oyun sunucularının kurulumlarını yapmayı biliyorsanız, biraz tecrübeniz varsa bir sanal sunucu sizin için en iyi seçenek olacaktır.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı