Sunucu kiralamadan online oyun yapılabilir mi?

MİSTin

Hectopat
Daha fazla  
Ben bir şeyi merak ediyorum hiç para harcamadan 1. şahıs Online oyun kurulabilir yani demek istediğim sunucu kiralamadan. Yanlış biliyor olabilirim bilgilendirirseniz sevinirim. Among Us gibi yani bildiğim kadarıyla oyuncu kendi oda kuruyor ve odadakilerin cihazından sunucu karşılanıyor en azından ben böyle biliyorum.

Server LAN'dan bile kurulsa server listesinde gözükmesi için sizin sunucunuza bir veri yollanması gerekiyor sanırım o yüzden oyun odasının yükünü taşımasa bile bir server gerekli.

Oyuna host özelliği eklenirse herkes kendi sunucusunu kurup oynayabilir, böylece sunucu kiralamak derdi ortadan kalkar. Örn: Super Fighters Deluxe

Ya da P2P yaparsınız. Ortada sunucu olmaz, herkes birbirine bağlanarak veri iletişimi sağlanır. Örn: GTA Online.

Ortada sunucu olmayınca, CGN havuzu kullanıcılara problem çıkartabiliyor büyük çoğunlukta, ancak Steam ağı entegrasyonu gibi çözümlerle bunun da önüne geçilebiliyor.

Oyuna host özelliği eklenirse herkes kendi sunucusunu kurup oynayabilir, böylece sunucu kiralamak derdi ortadan kalkar. Örn: Super Fighters Deluxe

Ya da P2P yaparsınız. Ortada sunucu olmaz, herkes birbirine bağlanarak veri iletişimi sağlanır. Örn: GTA Online.

Ortada sunucu olmayınca, CGN havuzu kullanıcılara problem çıkartabiliyor büyük çoğunlukta ancak Steam ağı entegrasyonu gibi çözümlerle bunun da önüne geçilebiliyor.
Hiç para harcamadan demiş? Steam ağına erişmek/insanların kendi veri iletişimini sağlamak ve host için para dökmen gerek. Server olmadan bir yere kadar yapılabilir bu ama kesinlikle bedavaya değil.

Hiç para harcamadan demiş? Steam ağına erişmek/insanların kendi veri iletişimini sağlamak ve host için para dökmen gerek. Server olmadan bir yere kadar yapılabilir bu ama kesinlikle bedavaya değil.
Steam ağı, çözülebileceğini göstermek adına örnekti. Opsiyonel yani. Steam'e yükleyecekse oyununu zaten otomatikmen para vermiş olacak, bu sunucuya harcanacak bir para da sayılmaz mantıken.

Ayrıca 1. şahıs online oyun istemiş, basit bir şey yapmak istediği ortada, adın dışında bir verinin olması gerekmiyor kullanıcı profilinde. Bunu da client-side'da tutarak bağlandığın sunucuya gönderdiğin bilgiler arasına eklenmesini sağlayabilirsin. Bu kadar basit.

Eğer oyununu steamde yayınlarsan, steamin relay serverini bedava ve sınırsız kullanabiliyorsun, oyunu p2p yaparsın, relay olarak da steam kullanırsın.

Farklı cevaplar veren olmuş net bir şekilde bedavaya kurabilirsin @Foxie hocamın dediği gibi Steam apilarını kulanarak Steam sunucularını kulanabilirsin ancak oyunu Steam'e yayınlaman gerekiyor bunun yanında bedava alternatifler var pun2 veya mirror network gibi. bu ikisi arasından tavsiyem pun2 network olur

Technopat Haberler

Geri
Yukarı