Sunulan internet paketinden yüksek değerler almak

Enes Özdoğru

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
1.PNG

wwww.PNG

Normal hız testindeki değerler ve internet pakedim bu 100Mbit download 5 de upload fakat Steam'de uploadın 2 katı bir hız gösteriyor doğru mudur, 68 TL gibi bir fatura ödüyorum.

Hayır Mbps değerindeki indirme hızını 8'e bölersen Mb/s değerine dönüştürmüş olursun. Yani düşündüğünüz gibi bir durum söz konusu değil.

Neden 8E böldüğümüzü açıklayabilir misiniz öğrenmek için soruyorum.

Reis o hangi internet sağlayıcısı ben de istiyorum ondan:)

Kablonet , devletin olması lazım 6-7yıldır kullanıyorum fakat her ilçede ve her yerde yok mesela İstanbul'un her ilçesinde kullanılamıyor sitesinden bakabilirsiniz.

Mbps nedir?

Açılımı mega bits per second olan Mbps, saniyede aktarılan veri sayısının megabit cinsinden ifade edilişidir. İnternetin standart hız birimidir. Bizlere, 1 saniye içinde kaç mbps veri aktarıldığını gösterir. Megabit, "Mb" olarak da kısaltılır.

İnternet hızı, yukarıda da belirttiğimiz gibi genellikle Mbps olarak ifade edilirken, dosya boyutu ise KB/s ve MB/s şeklinde ifade edilmektedir.

Megabyte (MB) ile Megabit (Mbps) Arasındaki Fark Nedir?

Sabit disk ve dosyalarda boyut, genellikle byte cinsinden hesaplanırken geniş bant hız verilerinde bu hesaplama, bit üzerinden sağlanır.

Megabyte birimini kısaltırken MB, Megabit birimini kısaltırken ise Mb yazılmaktadır. Her iki kısaltmada da aynı harfler kullanılıyor olsa da, harflerin büyük küçük yazılışı iki türün arasındaki farkı göstermektedir.

Megabit’in Mb olarak küçük b ile yazılmasının sebebi, megabyte’a göre daha küçük bir üniteye sahip olmasından kaynaklanmaktadır. Megabyte’ı oluşturmak için bir milyon kadar bit gerektiğinden ve bayt kavramı bit kavramından daha büyük olduğundan kısaltma bazında da bu harfler ile gösterilmektedir.

Mbps üzerinden indirme hızı nasıl hesaplanır?

Adım #1:
İndirmek istediğiniz dosya boyutu 100 MB
Adım #2: İnternet bağlantı hızınız 10 Mbps
Adım #3: 8 bit 1 bayta eşit.
Adım #4: 100 x 8 = 800 megabit (Megabayt değerini Megabite çevirdik.)
Adım #5: 800 / 10 = 80 saniye (Dosyanın megabit değerini internet hızına bölerek süreyi hesapladık.)

Bknz: Mbps Nedir? Megabyte Nedir? İdeal Mbps Ne Olmalı? | Millenicom Blog
Bknz: 'Mbps' Nedir, Bildiğimiz 'MB' ile Arasında Ne Fark Var? (webtekno.com)

Neden 8E böldüğümüzü açıklayabilir misiniz öğrenmek için soruyorum.
8 bit = 1byte
Dolayısıyla 1024 byte=1 kilobyte
1024 kilobyte=1 Megabyte
Anlama birim saniyeyi eklersek:
1024 Kbps=1 Mbps

8bit=1byte demiştim.
Dolayısıyla uygun hesaplama yapıldığında
8 Mbps= 1 Megabayt/sn olur.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı