SuperBox 4.5G Yüksek Ping Sorunu

PS1K0

Hectopat
Merhabalar, Bugün Turkcell Super Box 4.5g 20Mbps satın aldım. Önceden kullanmış olduğum İnternet'im Türk Telekom 8Mbps idi. PUBG oynuyorum 8Mbps olan eski internetimde 70-90 ping arası oynarken şuan eski İnternetimden kat ve kat daha hızlı olan yeni almış olduğum Türkcell Super Online 20Mbps internetimde ise 95-105 arası ping alıyorum bunun nedeni nedir? Bir çözümü var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Pek bir çözümü yok gibi. SB baz istasyonlarından alıyor veriyi. Aradaki mesafe/yoğunluk/modemin yeri gibi şeyler etkiliyor. Modemi biraz daha açık bir yere koymaya çalışın. Ama etrafta çok fazla yoğunluk olunca yine fazla bir çözümü yok.

Şöyle düşün, 1 baz istasyonu var ve etrafındaki tek ev sensin ne telefon interneti (mobile veri) ne de superbox başka kullanan yok, işte böyle olsa ping en düşüş seviyede olur ancak yaşadığın bölgede Turkcell mobile veri kullanan telefon sayısı ve superbox kullanan sayısı ne kadar çoksa o kadar pingin çok oluyor.
Bayramda düşüş olur muhtemelen tatile gidenler olacağı için, o aralıkta güzel bir deneyim yaşarsın tahminen :)

Bilgi için çok teşekkür ederim herhangi bi program ile vb ping düzeltemezmiyim peki? yada müşteri hizmetleri ile ilteşime geçersem yapabilecekleri bişey varmıdır sence? :)

Merhabalar, Bugün Turkcell Super Box 4.5g 20Mbps satın aldım. Önceden kullanmış olduğum İnternet'im Türk Telekom 8Mbps idi. PUBG oynuyorum 8Mbps olan eski internetimde 70-90 ping arası oynarken şuan eski İnternetimden kat ve kat daha hızlı olan yeni almış olduğum Türkcell Super Online 20Mbps internetimde ise 95-105 arası ping alıyorum bunun nedeni nedir? Bir çözümü var mı?

Ping değerinin, download hızıyla pek alakası yok. Sunuculara uzaklık, sunucu yoğunluğu, bağlandığınız hattın kalitesi gibi durumlar etkiler. Kablosuz bağlanıyorsanız kablolu bağlantıyı deneyin, ping değerleriniz biraz daha düşer.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı