Superbox kasıtlı yavaşlatma

doloreshaze

Hectopat
Yer
Çorum
Daha fazla  
Meslek
Elektrik Elektronik Mühendisi
131683806_10214202937826464_7959506362178849790_o.jpg

131904099_10214202937906466_1440167733490994605_o.jpg

Merhaba arkadaşlar yaklaşık 10 aydır bu lanet cihazı kullanıyorum.
Kurarken adresi bayiye yazmışlar hiçbir şekilde hakta iddia edemiyorum.
Bunu bir arkadaş gruba atmış. Bende 10 Mbps sınırsız paketi kullanıp 3 Mbps falan alıyorum. Ama mobil hattımdan 70 alıyorum.

Lütfen Superbox almayın aldırmayın.
Naçizane görüşüm bu yöndedir.
Gerekli kanıtlar ekte sunulmuştur.

Sanırım kablosuz bağlantıda hızlı kablolu bağlantıda yavaş kullanıyorsunuz. Bilgisayarınıza bağladığınız kablo ne durumda? Çatlama, kesilme var mı? Kablo modemden bilgisayara gelirken eğriliyor mu?

Ürünü kötülemek yerine; daha stabil bağlantılar nasıl yapılır, bu yavaşlığın teknik sebebi ne olabilir gibi araştırmalar yapmanızı öneriyorum.
Öncelikle ikisinin(telefon/modem) kullandığı antenler arasında fark olabilir, modem içerisindeki 3G/4G modül yüksek hız sağlamayan bir model olabilir, anten gücü dBm yeterli gelmiyor olabilir, modem üzerinden çıkan WiFi kanal genişliği, kanal meşguliyeti olabilir.
Ancak sadece hız farkını ölçüp, "kanıtım budur almayın" diyorsanız daha 40 fırın ekmek yemeniz gerek.

Eki Görüntüle 789254

Eki Görüntüle 789255

Merhaba arkadaşlar yaklaşık 10 aydır bu lanet cihazı kullanıyorum.
Kurarken adresi bayiye yazmışlar hiçbir şekilde hakta iddia edemiyorum.
Bunu bir arkadaş gruba atmış. Bende 10 Mbps sınırsız paketi kullanıp 3 Mbps falan alıyorum. Ama mobil hattımdan 70 alıyorum.

Lütfen Superbox almayın aldırmayın.
Naçizane görüşüm bu yöndedir.
Gerekli kanıtlar ekte sunulmuştur.

Kullandığınız pakete göre normal. Bir sınırlandırması olmayan 4.5G bağlantı ile 10Mbps'lik paketi ne yazık ki karşılaştıramazsınız. Kablosuz bağlantısı daha stabil hale getirmeye bakın. Kablosuz ile 10Mbps'lik bir paketten 3Mbps almak bence gayet yeterli. Zaten kablosuz olarak interneti çeken bir cihazın 10 Mbps'yi losuza böyle yansıtması olası bir şey.
Kullandığınız pakete göre normal. Bir sınırlandırması olmayan 4.5G bağlantı ile 10Mbps'lik paketi ne yazık ki karşılaştıramazsınız. Kablosuz bağlantısı daha stabil hale getirmeye bakın. Kablosuz ile 10Mbps'lik bir paketten 3Mbps almak bence gayet yeterli. Zaten kablosuz olarak interneti çeken bir cihazın 10 Mbps'yi losuza böyle yansıtması olası bir şey.

Ek olarak ekran görüntüleri sanırım alıntı. Kablosuz olarak interneti evinize dağıtan bir cihazın zaten stabil aynı hızda sürekli internet vermesini beklemek mantıksız olur.

Ek olarak ekran görüntüleri sanırım alıntı. Kablosuz olarak interneti evinize dağıtan bir cihazın zaten stabil aynı hızda sürekli internet vermesini beklemek mantıksız olur.

Kardeşim. Elektronik mühendisiyim neyin ne olduğunu biliyorum zaten. Burada mevzu hız değil kasıtlı yavaşlatma baz istasyonundan insanlar bilgilensin diye yazdım.
Ben zaten biliyorum netframe limit olayını.
Huawei Modemdeki 4.5 G bant genişliği telefona göre çok çok çok fazla.
Lütfen bilmediğiniz kullanmadığınız ürünler hakkında yorum yapmayın.
Çok istiyorsan al 12 ay taahhütlü sonra sende lanet edersin.

Ürünü kötülemek yerine; daha stabil bağlantılar nasıl yapılır, bu yavaşlığın teknik sebebi ne olabilir gibi araştırmalar yapmanızı öneriyorum.
Öncelikle ikisinin(telefon/modem) kullandığı antenler arasında fark olabilir, modem içerisindeki 3G/4G modül yüksek hız sağlamayan bir model olabilir, anten gücü dBm yeterli gelmiyor olabilir, modem üzerinden çıkan WiFi kanal genişliği, kanal meşguliyeti olabilir.
Ancak sadece hız farkını ölçüp, "kanıtım budur almayın" diyorsanız daha 40 fırın ekmek yemeniz gerek.
Kardeşim. Elektronik mühendisiyim neyin ne olduğunu biliyorum zaten. Burada mevzu hız değil kasıtlı yavaşlatma baz istasyonundan insanlar bilgilensin diye yazdım.
Ben zaten biliyorum netframe limit olayını.
Huawei Modemdeki 4.5 G bant genişliği telefona göre çok çok çok fazla.
Lütfen bilmediğiniz kullanmadığınız ürünler hakkında yorum yapmayın.
Çok istiyorsan al 12 ay taahhütlü sonra sende lanet edersin.
Bant genişliği madem çok, telefon ve modemde kullanılan chipset dökümanlarına göre hangi baud ayarında ne kadar hızı kapsadığını, limitlerin ne olacağı, arkada koşan Linux Kernel'in ve işletim sisteminin ne kadar hızlı tepki verip, ne kadar paket akışına izin verebildiğini, ayrıca bağlanılan baz istasyonunun ne kadar hıza çıkabildiği, ne kadar meşgul olduğu, kaç cihazın bağlı olduğu gibi bilgileri de paylaşmanızı isterim.
Ölçümlerinizi yapıp tamamlayana kadar bir kanıt sunmuş sayılmıyorsunuz.

Ben şunu soruyorum sana.
Aynı baz istasyonuna aynı telefon bağlanıp 50 Mbps alıyorda ben neden 10 Mbps paketimde 3Mbps alıyorum demek ki alabiliyorum normalde 50 neden kısıtlanıyor alda gör bir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı