Superfetch ve Prefetch arasındaki fark?

Kharon

Kilopat
Merhaba arkadaşlar. Sistemim SSD'ye kurulu ve superfetch'i kapalı ve prefetch'i açık olarak kullanıyorum. Prefetch ve superfetch arasında ne gibi bir fark var? SSD kullananlar için ikisinin de kapatılmasını öneriyorlar. Prefetch açık fakat sizce kapatmalı mıyım? Ne gibi yararı veya zararı olur? Ve anladığım kadarıyla prefetch sadece regedit üzerinden kapatılabiliyor. Değeri şu an 3 varsayılanda kapatmak için direk 0 mı yapmalıyım?

Yani şu an bende superfetch hizmetlerden kapalı(yeni güncellemeler ile sysmain olarak geçiyor) bu prefetch de kapalı anlamına mı geliyor? Ayrıca herhangi bir zararı var mı benim için

Yani şu an bende superfetch hizmetlerden kapalı(yeni güncellemeler ile sysmain olarak geçiyor) bu prefetch de kapalı anlamına mı geliyor? Ayrıca herhangi bir zararı var mı benim için
Bu hizmet ister SSD yada HDD kullan performansı arttırıyor. Bu hizmeti kapatılmasını söylenmesinin sebebi HDD’de oluşan %100 disk kullanım sorunu çözümü ve SSD için daha uzun ömürlü olması içindir.
Hizmetlerden devre dışı bırak sonra regeditten 3 olan değeri sıfır yap. Hizmetlerden kapatınca regedite gerek kalmıyor ama iş tam olsun diye sen kapat yine regeditten bende bu şekilde kapattım.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı