Superonline 200 Mbps internette başka bir modem kullanılabilir mi?

• Konuyu başlatan XzBit
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 48
  • Görüntüleme 3.941
Eğer evinde yoğun bir kullanım yoksa bir fark hissedeceğini sanmıyorum ama bufferbload değerlerin kesinlikle çok daha iyi olur.

Oyun oynarken ping aşırı can sıkıcı 1 2 saniye önce rakibi görmek büyük avantaj sağlıyor. Rakip 10 ms altı oynarken ben 70 80 90 ms oynuyorum ve bu oyun zevkini bozuyor. Çok yoğun bir kullanım yok.

Oyun oynarken ping aşırı can sıkıcı 1 2 saniye önce rakibi görmek büyük avantaj sağlıyor. Rakip 10 ms altı oynarken ben 70 80 90 ms oynuyorum ve bu oyun zevkini bozuyor. Çok yoğun bir kullanım yok.

Bence ilk başta Superonline'yi biraz darla ve bu konuyu çözmelerini iste donanımsal bir sorun olduğunu sanmıyorum ya oynadığın oyunda ya da Superonline'nin o oyuna yollarken kullandığı çıkışlarda sorun var.

Bence ilk başta Superonline'yi biraz darla ve bu konuyu çözmelerini iste donanımsal bir sorun olduğunu sanmıyorum ya oynadığın oyunda ya da Superonline'nin o oyuna yollarken kullandığı çıkışlarda sorun var.

Süperonlinın konuyu çözeceğini düşünmüyorum. Kalıplaşmış standart cevaplar veriyorlar. Sağlamış oldukları router kısıtlı arayüze sahip ve QoS ayarı yok ping düşürme ile ilgili birçok yöntem denedim ama işe yaramadı tabii ki stabil bir pinge sahip değilim bazen yükseliyor, bazen düşüyor altyapı ile ilgili bir sorunda yok sıkıntının router ile alakalı olduğunu düşünüyorum. Belkide oyunun sunucuları ile ilgili bir promlem var başka bir oyun da denemedim açıkçası.

@Timucin_34 Hocam yardımcı olabilir misiniz ?

Son düzenleme:
Süperonlinın konuyu çözeceğini düşünmüyorum. Kalıplaşmış standart cevaplar veriyorlar. Sağlamış oldukları router kısıtlı arayüze sahip ve QoS ayarı yok ping düşürme ile ilgili birçok yöntem denedim ama işe yaramadı tabii ki stabil bir pinge sahip değilim bazen yükseliyor, bazen düşüyor altyapı ile ilgili bir sorunda yok sıkıntının router ile alakalı olduğunu düşünüyorum. Belkide oyunun sunucuları ile ilgili bir promlem var başka bir oyun da denemedim açıkçası.

@Timucin_34 Hocam yardımcı olabilir misiniz ?
Merhaba @XzBit,
Konuyu okudum. Hemen yazmak istemedim dün. Senin DSL modem değil Router'a ihtiyacın var. @NYTMARE arkadaşımızın attığı tool ile ya da benim linkini atacağım rehberimdeki tool ile PPPoE bilgilerini mevcut router'dan öğrenmen gerekiyor sanal makine üzerinden. Onun rehberini ben bu linkte anlatmıştım başka forumda.
Rehberim: Rehber - Adım Adım PPPoE Öğrenme Rehberi (GPON ve Ethernet WAN kullanan altyapılar için)

Keenetic router'da olur ama şikayetin ''BufferBloat'' olduğu için benim tavsiyem linkini bırakacağım sitede modelleri yazan o modelden bir Asus Router alıp içine Merlin firmware'i normal AsusWRT firmware update yapar gibi kuracaksın ardından Merlin'in içinde olan QoS-Cake özelliğini aktif edeceksin. Bu da senin ''BufferBloat'' sorununu %80-90 oranında çözecektir. Ucuz Asus router'lara kaçma çünkü Merlin firmware'i kuramayacaksın içine. Merlin Firmware için en az 512MB ram'e sahip olan bir router gerekiyor. Bunlardan RT-AX82U, RT-AX68U, RT-AX86U modelleri başta geliyor. Zaten yukarıda da söylediğim gibi Merlin'in sitesinde modellerin listesi yazıyor. Firmware'i kurduktan sonra Asus router'ı fabrika ayarlarına sıfırlamak gerektiğini söyleyim.
Merlin Firmware ve Merlin ile uyumlu Asus Router model listesi: Technopat Merlin kurulum rehberi:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu yukarıdaki işlemleri yaptık ve sıra geldi Superonline kurulumuna; Asus Router kurulum sıralamasına göre anlatıyorum.
Asus Router'ın sol köşedeki panelde Gelişmiş ayar sekmesinden WAN kısmına gelip Internet Bağlantısı olan kısımdan bu aşağıdaki adımları gerçekleştirmek.
1. PPPoE kullanıcı adımızı ve şifremizi girmek.
2. VLAN ID Superonline altyapılarında olmuyor. O yüzden boş bırakıyoruz.
3. MTU ve MRU değerlerine 1492 olarak giriyoruz. (Bazen MRU değil tek başına MTU olur.)
4. En altta MAC Clone yerine Superonline'ın verdiği router'ın altında veya arkasındaki etiketteki MAC adresini elle yazıyoruz. Asus router'da ''MAC Kopyalama'' butonuna basmıyoruz. MAC adresini yazdıktan sonra en altta Uygula dedikten sonra internete başarıyla çıkıyoruz.

NOT: Evinizde Tivibu ve VOiP telefon varsa bu hizmetlerin çalışmayacağını söyleyim. Tivibu varsa onların kurulum adımlarını internetten araştırman gerektiğini buradan belirtmek isterim.

Merhaba @XzBit,
Konuyu okudum. Hemen yazmak istemedim dün. Senin DSL modem değil router'a ihtiyacın var. @NYTMARE arkadaşımızın attığı tool ile ya da benim linkini atacağım rehberimdeki tool ile PPPoE bilgilerini mevcut Router'dan öğrenmen gerekiyor sanal makine üzerinden. Onun rehberini ben bu linkte anlatmıştım başka forumda.
rehberim: Rehber - Adım Adım PPPoE Öğrenme Rehberi (GPON ve Ethernet WAN kullanan altyapılar için)

Keenetic Router'da olur ama şikayetin "bufferbloat" olduğu için benim tavsiyem linkini bırakacağım sitede modelleri yazan o modelden bir ASUS router alıp içine merlin Firmware'i normal asuswrt Firmware Update yapar gibi kuracaksın ardından Merlin'in içinde olan QoS-cake özelliğini aktif edeceksin. Bu da senin "bufferbloat" sorununu %80-90 oranında çözecektir. Ucuz ASUS Router'lara kaçma çünkü merlin Firmware'i kuramayacaksın içine. Merlin Firmware için en az 512MB RAM'e sahip olan bir router gerekiyor. Bunlardan RT-AX82u, RT-AX68u, RT-AX86u modelleri başta geliyor. Zaten yukarıda da söylediğim gibi Merlin'in sitesinde modellerin listesi yazıyor. Firmware'i kurduktan sonra ASUS Router'ı fabrika ayarlarına sıfırlamak gerektiğini söyleyim.
merlin Firmware ve merlin ile uyumlu ASUS router model listesi: Technopat merlin kurulum rehberi:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Bu yukarıdaki işlemleri yaptık ve sıra geldi Superonline kurulumuna; ASUS router kurulum sıralamasına göre anlatıyorum.
ASUS Router'ın sol köşedeki panelde gelişmiş ayar sekmesinden WAN kısmına gelip ınternet bağlantısı olan kısımdan bu aşağıdaki adımları gerçekleştirmek.
1. PPPoE kullanıcı adımızı ve şifremizi girmek.
2. vlan ID Superonline altyapılarında olmuyor. O yüzden boş bırakıyoruz.
3. mtu ve mru değerlerine 1492 olarak giriyoruz. (bazen mru değil tek başına mtu olur.)
4. en altta Mac clone yerine Superonline'ın verdiği Router'ın altında veya arkasındaki etiketteki MAC adresini elle yazıyoruz. ASUS Router'da "Mac kopyalama" butonuna basmıyoruz. MAC adresini yazdıktan sonra en altta uygula dedikten sonra internete başarıyla çıkıyoruz.

not: evinizde Tivibu ve VoIP telefon varsa bu hizmetlerin çalışmayacağını söyleyim. Tivibu varsa onların kurulum adımlarını internetten araştırman gerektiğini buradan belirtmek isterim.

Merhabalar öncelikle detaylı bir şekilde konuyu açıkladığınız ve anlattığınız için teşekkür ediyorum. ASUS router alacak kadar bütçem yok ama bir arkadaşım kullanmadığı için bana TP-Link Archer AX55 AX3000 4 port 3000 Mbps router gönderecek , aynı işlemleri bu router ile yapamaz mıyım? Bu ürün özelliklerine baktığım zaman 512 MB RAM'e sahip elime ulaştığında vermiş olduğunuz bilgilerden faydalanıp deneyeceğim. PPPoE kullanıcı adı ve şifremi sanallaştırma yaparak öğrendim.

Merhaba öncelikle detaylı bir şekilde konuyu açıkladığınız ve anlattığınız için teşekkür ediyorum. ASUS router alacak kadar bütçem yok ama bir arkadaşım kullanmadığı için bana TP-Link Archer AX55 AX3000 4 port 3000 Mbps router gönderecek, aynı işlemleri bu router ile yapamaz mıyım? Bu ürün özelliklerine baktığım zaman 512 MB RAM'e sahip elime ulaştığında vermiş olduğunuz bilgilerden faydalanıp deneyeceğim. PPPoE kullanıcı adı ve şifremi sanallaştırma yaparak öğrendim.

TP-Link Archer AX55 OpenWrt desteklemiyor.

Merhabalar öncelikle detaylı bir şekilde konuyu açıkladığınız ve anlattığınız için teşekkür ediyorum. ASUS router alacak kadar bütçem yok ama bir arkadaşım kullanmadığı için bana TP-Link Archer AX55 AX3000 4 port 3000 Mbps router gönderecek , aynı işlemleri bu router ile yapamaz mıyım? Bu ürün özelliklerine baktığım zaman 512 MB RAM'e sahip elime ulaştığında vermiş olduğunuz bilgilerden faydalanıp deneyeceğim. PPPoE kullanıcı adı ve şifremi sanallaştırma yaparak öğrendim.
TP-Link Archer'ı deneyebilirsiniz. Sizin dolduracağınız yerler, PPPoE kullanıcı adı ve şifresi, Superonline router'ın MAC adresini yazmak sadece. Ama kurarken Keenetic ve Asus'lara kıyasla zorluk çıkarabilir ben söyleyim. Boş bırakılması gereken yerleri boş bıraktırmıyor veya olması gereken MTU değerini yazmaya izin vermiyor TP-Link router. İnternete neden ben çıkamıyorum sorusu aklınıza gelirse ben bunu önceden söyleyeyim. Böyle bir huyu var ne yazık ki.

Merlin firmware sadece Asus'lara kuruluyor. OpenWRT destekli Xiaomi 4A Router var mesela onun içine OpenWRT kuruluyor. Ama TP-Link'e dışarıdan firmware kurulamıyor ve default firmware'de de QoS Cake özelliği olmadığı için bufferbloat sorunu devam eder görüşündeyim. Ama başka firmware kurmadan sadece default firmware içeren router kullanmak sorunu çözer mi derseniz evet çözebilir niye çözmesin.
Bir de bilgisayarında veya telefonunda OneDrive, iCloud gibi servisler çalışıyorsa onlara upload yaparken de pingin çok fırlar bilgin olsun.

ASUS RT-AX53U 574MBPS-1201MBPS DUAL-BANT KABLOSUZ-AX ROUTER fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da peki böyle bir ürün iş görür mü ?

TP-Link Archer'ı deneyebilirsiniz. Sizin dolduracağınız yerler, PPPoE kullanıcı adı ve şifresi, Superonline router'ın MAC adresini yazmak sadece. Ama kurarken Keenetic ve Asus'lara kıyasla zorluk çıkarabilir ben söyleyim. Boş bırakılması gereken yerleri boş bıraktırmıyor veya olması gereken MTU değerini yazmaya izin vermiyor TP-Link router. İnternete neden ben çıkamıyorum sorusu aklınıza gelirse ben bunu önceden söyleyeyim. Böyle bir huyu var ne yazık ki.

Merlin firmware sadece Asus'lara kuruluyor. OpenWRT destekli Xiaomi 4A Router var mesela onun içine OpenWRT kuruluyor. Ama TP-Link'e dışarıdan firmware kurulamıyor ve default firmware'de de QoS Cake özelliği olmadığı için bufferbloat sorunu devam eder görüşündeyim. Ama başka firmware kurmadan sadece default firmware içeren router kullanmak sorunu çözer mi derseniz evet çözebilir niye çözmesin.
Bir de bilgisayarında veya telefonunda OneDrive, iCloud gibi servisler çalışıyorsa onlara upload yaparken de pingin çok fırlar bilgin olsun.
youtube de tp link modem ile Qos ayarı yapıyor ve ping düşüyor o yüzden sordum.

ASUS RT-AX53U 574MBPS-1201MBPS DUAL-BANT KABLOSUZ-AX ROUTER fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da peki böyle bir ürün iş görür mü ?

youtube de tp link modem ile Qos ayarı yapıyor ve ping düşüyor o yüzden sordum.

Burada cihazlara hızları bölerek limitliyor. QoS Cake ise tam hızın 200mbps ise 180-190mbps yazıyorsun. Diğer cihazlarının hızını bu videodaki gibi bölmüyorsun. O 10-20mbps'de de router paketleri gönderiyor ONT'ye böylece bufferbloat sorunu çözülüyor. Speedtest yaptığında 180-190mbps alacaksın bütün cihazlarında. QoS 3-4 çeşitte olabilen bir özelliktir. AX53U'ya ne yazık ki Merlin firmware kurulamıyor. En az RT-AX58U gerekiyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı