Superonline abonelik iptali nasıl cayma bedeli ödemeden gerçekleşir?

Praudh

Hectopat
Daha fazla  
Herkese iyi, sağlıklı günler. Yakın zamanda taşınma sürecim olacak fakat Superonline'dan ayrılmak istiyorum. Yeni taşınacağım evde sadece ADSL desteği yani maksimum 16 Mbps internet hizmeti verebiliyorlar. Birkaç ay önce Superonline ile konuştuğumda şu anki hizmeti (şu anda 35Mbps VDSL internet kullanıyorum.) Veremediğimiz için cayma bedeli ödemezsiniz demişlerdi ama şimdi sorduğumda cayma bedeli ödersiniz yanıtını aldım. Cayma bedeli de +1.000 TL gözüküyor şu anda. Cayma bedeli ödemeden Superonline'dan nasıl ayrılabilirim ya da nasıl bir yol izleyebilirim? İki farklı cevap aldığım için hangisi doğru şu anda bilemiyorum, bilgili arkadaşlar varsa yardımcı olurlarsa sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Son olarak bugünkü Superonline müşteri hizmetleri ile konuştuğumda(Twitter üzerinden.) Eğer şu anda fiber kullanıyorsanız ve taşınacağınız yerde fiber yoksa sadece ADSL veya VDSL varsa cayma bedeli ödetmiyoruz dediler ama siz VDSL kullanıyorsunuz ve ADSL'ye geçiyorsunuz cayma bedeli ödersiniz dediler.

Kanunen 1 yıl ve üzeri taahhüt ettiğiniz hizmetten 1. yıl dolmadan gerekçe göstermeksizin tüketicinin fes ve cayma hakkı vardır devletimiz böyle diyor gel gör ki Türkiye de yaşıyoruz ve bu kanun tüketici hakem heyetlerinde doğru bir şekilde işlem görsede firma itiraz edip farklı bir dava açıp kazanabiliyor.
Size önerebileceğim tavsiye kullandığınız operatörün alt yapısı hiç olmayan bir köyü bulup oraya taşınıyorum deyin ve oraya alt yapısı olmadığı için otomatikman aboneliğiniz cayma bedeli falan cart curt olmadan sona erer.

Düşününce gerçekten mantıklı aslında ama bu sebeple caymak istediğimde herhangi bir evrak vs. istemiyorlar mı? Taşınacağım eve ait vs.? @508665

Düşününce gerçekten mantıklı aslında ama bu sebeple caymak istediğimde herhangi bir evrak vs. istemiyorlar mı? Taşınacağım eve ait vs? @508665

Bu taktiği denemiş ve sonuç görmüş yakın çevremde 1 kişi vardı ve dediğiniz evrak olaylarını firma talep etmedi etmeyede hakkı olduğunu sanmıyorum.
(Olay 2 yıl önce gerçekleşmişti) şimdi farklı bir mevzuat geldimi bilmiyorum ama denemekte fayda var diğer türlü çok baş ağırtıyor firmalar.

Anlıyorum peki bunu denedik diyelim. Oraya taşınmadığımızı gördüler bundan sonra herhangi ceza yada buna benzer bir şey söz konusu olur mu?
---
Superonline'ı aradım dediğiniz gibi altyapı yoksa cayma bedeli ödemiyorsunuz fakat ikametkah belgesi ve isminizin bulunduğu su, doğalgaz veya elektrik faturası istiyorlar. Başka bir çözüm var mı acaba? :) Teşekkürler bu arada @508665

Son düzenleme:
Anlıyorum peki bunu denedik diyelim. Oraya taşınmadığımızı gördüler bundan sonra herhangi ceza yada buna benzer bir şey söz konusu olur mu?
---
Superonline'ı aradım dediğiniz gibi altyapı yoksa cayma bedeli ödemiyorsunuz fakat ikametkah belgesi ve isminizin bulunduğu su, doğalgaz veya elektrik faturası istiyorlar. Başka bir çözüm var mı acaba? :) Teşekkürler bu arada @508665
Demekki bu açığıda kapatmışlar :(
Rica ederim ne demek tabi işe yarasaydı çok daha iyi olurdu.

Eğer taşınacağınız yerin altyapısı Turknet'i destekliyorsa, daha hızlı internet alıyorsanız Turkcell'e cayma bedeli ödeyip Turknet'in cayma bedeli yardımından yararlanabilirsiniz. Yahut reklam gibi olmasın, diğer operatörler de olabilir.

"TurkNet'e geçmek için taahhüt bitiş tarihinizi beklemenize gerek yok! Diğer operatörden geçişlerde Taahhüt Cayma Bedelinizi 240 TL'ye kadar biz karşılıyoruz!"

Kaynak ve devamı: Cayma Bedeli Karşılanıyor mu? - TurkNet TurkNet - Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?!

Türknet ile de konuştum Türk Telekom ile de tekrar konuştum dediğiniz gibi Türknet 240 TL, Türk Telekom 200 TL cayma bedelini karşılıyor. Fakat garip olan şu ki Türk Telekom 100mbs VDSL internet verebiliyorken(Dediklerine göre.) diğer internet sağlayıcıları buna Türknet de dahil maksimum 15mbs ADSL internet sunabiliyor. Burada bir karışıklık yok mu, benim bildiğim fiber dışında tüm altyapılar Türk Telekom'a bağlı. Türk Telekom neyi sağlıyorsa diğer internet sağlayıcıları da aynı hizmeti sağlıyor, ben mi yanlış biliyorum? @Crownguard

Ek olarak cayma bedeli kalktı yada kalkacak söylemi var, google ile araştırdığımda da çeşitli haberler var. Nasıl bir yöne gidiyor, nasıl bir yol izlenmeli emin olamıyorum.

İlk söylediğiniz için bu doğru olabilir. Belki kiraladıkları kadar hizmet verebiliyorlardır emin değilim. Vodafone'dan 100Mbps internet alacaktık. En fazla 50Mbps verebileceklerini söylediler, aldık. Bundan bir kaç ay sonra Turkcell kapıya gelip reklam yaptı. 100Mbps sağlayabileceklerini söylediler. Turkcell'e geçtik. (Vodafone'a da cayma bedeli ödemek istemedi bizimkiler. İnternetini kullanmıyoruz, Turkcell kullanıyoruz ama faturayı hâlâ ödüyoruz, onu da söyleyeyim.)

Diğer bahsettiğinizden ise şu açtığım konuda bahsettik.

Türkiye'de nedense bir şey net değil. Öğle sıralarında aradığımda 100mbs verebileceklerini söylediler şimdi aradılar tekrar sorayım dedim VDSL altyapı gözüküyor ama ne kadar hız verebiliriz bilmiyorum diyorlar. En sonunda cayma bedelini ödeyip yemişim internetinizi dedikten sonra kendi şirketimi kurup sıfırdan altyapı işlerine başlayacağım :)
--YENİ--

Tekrardan selam. Superonline ile bugün konuştum taşınacağım adreste şuanki hizmeti sağlayamadıkları için taahüt bedeli ödemiyorum fakat bir adet fatura istediler. Elektrik/su/doğalgaz faturalarından birisi fakat orada hiç oturmadığımız için henüz elimde fatura yok. Kısa zaman sonra taşınacağız. Eşyaları taşırken elektrik ve su kullanmıştık ama resmi olarak oraya taşındığımızda yani evrakları hallettiğimizde bu üç faturadan herhangi birini nasıl alabilirim, bu konuda bilgisi olan var mı acaba? Şuanda orada oturuyor gözükmüyoruz, kağıt işleri kısa zaman sonra hallolacak.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı