Superonline fiber altyapi süreci

Tolga Gaming

Kilopat
Yer
Malatya, Battalgazi
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar, Malatya'da oturuyorum ve ağustos gibi Superonline çalışanları yeri kazıp turuncu kabloları dosediler.
Fakat hala apartmanimiza kutu gelmedi.
Şu an TTNET ADSL kullanıyorum.
Modeme evin duvarının dibinden apartmanda ki kutuya kadar olan bir kablo var. Fiber gelirse gene apartmanın dibinden kablo mu dolastiracagiz bu arada?
Apartman 32 yıllık bu arada :D

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar, Malatya'da oturuyorum ve ağustos gibi Superonline çalışanları yeri kazıp turuncu kabloları dosediler.
Fakat hala apartmanimiza kutu gelmedi.
Şu an TTNET ADSL kullanıyorum.
Modeme evin duvarının dibinden apartmanda ki kutuya kadar olan bir kablo var. Fiber gelirse gene apartmanın dibinden kablo mu dolastiracagiz bu arada?
Apartman 32 yıllık bu arada :D
O apartmanda deprem riski varsa yapmazlar.

32 yıllık binaya çok büyük ihtimalle çekmezler kapınızın önünde fiber kablo olsa bile. Fiber döşeyen altyapı firmaları daha çok sitelere ve yeni binalara fiber döşüyorlar. Uzun dönemde ROI (yatırımın maddi olarak geri dönüşü) yüksek olduğu için. Yaşlı binalara ve müstakil evlere ise çekmiyorlar. Yaşlı binalara çekmemelerinin sebebi yine ROI olarak açıklanabilir, yaşlı binalar çoğu zaman yıkılarak yeniden yapılıyor ki bu da çekilen kabloların ve kutunun bir nevi boşa çekilmiş olması ve sonrasında ek maliyet getirmesi demektir. Müstakil evlere de çekmiyorlar çünkü tek bir kullanıcı için fiber kablo çekildiğinde yatırımı uzun vadede dahi karşılamıyor.

Sonuç olarak büyük umutlara girmemenizi tavsiye ederim yukarıda açıkladığım nedenlerden dolayı.

Bizim sokakta 25 yaşından genç bina yok ki :D

32 yıllık binaya çok büyük ihtimalle çekmezler kapınızın önünde fiber kablo olsa bile. Fiber döşeyen altyapı firmaları daha çok sitelere ve yeni binalara fiber döşüyorlar. Uzun dönemde roı (yatırımın maddi olarak geri dönüşü) yüksek olduğu için. Yaşlı binalara ve müstakil evlere ise çekmiyorlar. Yaşlı binalara çekmemelerinin sebebi yine roı olarak açıklanabilir, yaşlı binalar çoğu zaman yıkılarak yeniden yapılıyor ki bu da çekilen kabloların ve kutunun bir nevi boşa çekilmiş olması ve sonrasında ek maliyet getirmesi demektir. Müstakil evlere de çekmiyorlar çünkü tek bir kullanıcı için fiber kablo çekildiğinde yatırımı uzun vadede dahi karşılamıyor.

Sonuç olarak büyük umutlara girmemenizi tavsiye ederim yukarıda açıkladığım nedenlerden dolayı.
Fiber gelirse ekstra bina içerisine de kurulum yapıyorlar. Oradan da dairelere veriyorlar. Yalnız bizde mahalleye fiber geldikten 2-3 yıl sonra anca binaya çektiler. Süreç dediğim gibi çok uzayabilir.

Daireye nasıl getiriyorlar fiberi?
Cevap yok mu?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı