Superonline garip internet kesintisi

İlker Uzunboy

Kilopat
Katılım
16 Temmuz 2013
Mesajlar
301
Makaleler
1
Yer
Malatya
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar merhaba. Uzun süredir yazmak istediğim fakat ayrıntılarını ancak toparlayabildiğim bir internet problemi ile karşınızdayım.

Öncelikle bir Superonline müşterisiyim. Şöyle bir problemim var. Herhangi bir zamanda birisi ile görüntülü konuşurken, Twitch de canlı yayın izlerken veya Binance de izleme yaparken Discord da ekran paylaşımı vs bunun gibi anlık olarak sürekli veri upload download gerektiren internet işlemlerinde sürekli kesilmeler yaşıyorum. Sorunun Superonline veya başka bir ISS kaynaklı olmadığına dair şöyle bir savunmam var. Daha önceden TurkNet kullanıyordum bu sorun orada da mevcuttu.

Evet gelelim şu konuya hız testlerinde ping her zaman olması gereken seviyelerde çıkıyor (20-25 arası) fakat jitter diye bir değer var ve bu ping bazen 70 bazen 30 civarlarında yakın arkadaşlarımın evlerinden yaptığım testlerde Max 3 ms gördüm. Yani aslında benim problemim anlık olarak ping değerinin yükselmesi ve tekrar düzelmesi. Şöyle bir ayrıntı daha var elbette, bahsettiğim kesinti olduğunda 192.168.1.1 paneli internet gelene kadar açılmıyor. Evet sanırım biraz uzun oldu yazım. Sorunun daire içerisinden duvara gelen telefon kablosundan olması şüphesindeyim ama duvardan gelen kablo bu kadar kısa sürede yıpranır mı hatta böyle saçma bir ping sorununa neden olabilir mi?
 
Modemden bilgisayara kadar gelen kabloda herhangi bir dönüştürücü/uzatıcı aparat var mı kontrol edebilir misiniz? Benzer bir sorun yaşıyordum, aparatı çıkarıp çözdüm.
 
Modemden bilgisayara kadar gelen kabloda herhangi bir dönüştürücü/uzatıcı aparat var mı kontrol edebilir misiniz? Benzer bir sorun yaşıyordum, aparatı çıkarıp çözdüm.

Modem'den bilgisayara gelen CAT 6 eksiz tek parça kablo. Ayrıca bu sorun Wi-Fi'da da yaşanıyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı