Çözüldü Superonline kullanılmadığı halde yansıyan upload

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

HakanYilmaz598

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, Superonline fibernet kullanıcısıyım. İnternet kullanımıma baktığımda günlük ortalama 1GB upload yaptığımı görüyorum. Dosya paylaşım siteleri kullanmadığım için miktarı bana biraz fazla geldi.

Yaptığım ve upload kullandığı bildiğim şeyler; Discord'dan ekran paylaşımı açmak, görüntülü konuşmak, sosyal medyaya fotoğraf ve video yüklemek. Fakat ekran paylaşımı ve görüntülü konuştuktan sonra upload kullanımındaki artış bariz oluyor. Bugün sadece oyun oynadım ve 1GB upload yapmış görünüyorum yine.

Sizlere sormak istediklerim; gün içinde hangi işlemler upload kullanıyor?
Online oyun oynamak ne kadar upload kullanır?
Discord'dan sesli konuşmak kullanır mı?
WhatsApp'tan mesaj göndermek kullanır mı?
Turkcell TV+ kullanır mı?
Akıllı telefonlar gün içerinde kendi kendilerine Upload yapar mı?

Beni bu konularda aydınlatırsanız çok memnum olurum. Şimdiden ilgilenen herkese çok teşekkür ederim.

Çözüm
W
Oyun oynarken bastığın her tuş, yaptığın her hamle sunucuya upload ediliyor.
Discord'da yazdığın her harf, konuştuğun her saniye sunucuya upload ediliyor.
Whatsapp'tan gönderdiğin her mesaj sunucuya upload ediliyor.
Görüntülü konuşmaların, yaptığın ekran paylaşımları sunucuya upload ediliyor.
Sosyal medyaya yüklediğin fotoğraf ve videolar sunucuya upload ediliyor.

Sunucu da gönderdiğin bu verileri karşı tarafa yönlendiriyor.

Liste böyle uzar gider. İnternet üzerinde hep karşılıklı iletişim halindeyiz.

Günlük insan ilişkilerinden de mantık yürütebiliriz. Başkalarıyla iletişim halinde olduğun her an download ve upload yapıyorsun. Duyduğun, gördüğün şeyleri download, söylediğin, yaptığın şeyleri upload olarak varsayabilirsin.
Limitsiz ise sal kendi haline.
1608236873713.png

Merhaba, Superonline fibernet kullanıcısıyım. İnternet kullanımıma baktığımda günlük ortalama 1GB upload yaptığımı görüyorum. Dosya paylaşım siteleri kullanmadığım için miktarı bana biraz fazla geldi.

Yaptığım ve upload kullandığı bildiğim şeyler; Discord'dan ekran paylaşımı açmak, görüntülü konuşmak, sosyal medyaya fotoğraf ve video yüklemek. Fakat ekran paylaşımı ve görüntülü konuştuktan sonra upload kullanımındaki artış bariz oluyor. Bugün sadece oyun oynadım ve 1GB upload yapmış görünüyorum yine.

Sizlere sormak istediklerim; gün içinde hangi işlemler upload kullanıyor?
Online oyun oynamak ne kadar upload kullanır?
Discord'dan sesli konuşmak kullanır mı?
WhatsApp'tan mesaj göndermek kullanır mı?
Turkcell TV+ kullanır mı?
Akıllı telefonlar gün içerinde kendi kendilerine Upload yapar mı?

Beni bu konularda aydınlatırsanız çok memnum olurum. Şimdiden ilgilenen herkese çok teşekkür ederim.
Normal bir internet bağlantısında hem indirme hem de karşıya yüklenme olur. Normal bir durum

Günlük insan ilişkilerinden de mantık yürütebiliriz. Başkalarıyla iletişim halinde olduğun her an download ve upload yapıyorsun. Duyduğun, gördüğün şeyleri download, söylediğin, yaptığın şeyleri upload olarak varsayabilirsin.

Çözüm

Ama" Hakkı ne yapacak upload'ı ?"

@Patrixcs @TeknoFix29 @Ulunay @MoonDrag

Öncelikle cevap veren herkese teşekkür ederim, çok naziksiniz. Limit ve kota için endişelenmekten çok şaşırmıştım. Benim farkında olmadığım upload işlemleri neler onları merak ettim. Aklımdaki soru işaretleri gitti. Sizlere bir daha teşekkür ediyorum, sağlıklı ve iyi günler diliyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı