Superonline Ping Sorunu

Ping oyuncular için ülkemizde büyük sorun. Bir çok oyunun serveri en yakın avrupada oluyor maalesef ping bu nedenle yükseliyor. Ping serverin uzaklığı, kalitesi ve yoğunluğu ile alakalı. Ayrıca yurtdisi çıkışları vs sacmaligida mevcut. Superonline kullanıcısıyım speedtest ten test yaparken bana yakın bir server seçtiğimde 15 ping çıkarken yine ülkemizde biraz uzak bir server seçtiğimde ping yüksek çıkıyor.

Pingin oyun serveribdan kaynaklanip kaynaklanmadigini görmek için oyun serverinin nerede olduğunu öğrenip aynı bölgeye yakın bir yerden server seçerek speedtest den karşılaştırma yapabilirsin.
 
@Parthenian doğru diyorsun, bunları biliyorum ancak benim sorunumun uzaklıkla, mesafeyle alakası yok. Aynı sunucuya eskide 30 pingle bağlanıyordum, şimdi ise 150. Makinalarda bir değişiklik yok, sunucu da taşınmamış.
 
Konuyu hortlatmış olacağım ama aynı sorunları 7-8 aydır bende yaşıyorum.İlk birinci senemde hiçbir problem yaşamadım. ms değerim 20-30.Gayette memnundum.Lakin birinci seneden sonra ping değerim 50-60 seyretti.4-5 kere arıza kaydı bıraktım.Günü birlik düzelmeler oluyordu.2 gün sonra tekrar ping alıyordum.Türkiye sunucularına pingim normaldi.Lakin şuan Türkiye sunucularına 40-50,oyun sunucularına ise 80-90 ping alıyorum.Oyuna girdiğim zaman bu değer 110 a kadar çıkıyor.Face ping çektiğimde 85 gösteriyor.Bu sorun modemden kaynaklanıyor olabilir mi?
 
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı