Burry00
Hectopat
Daha fazla
- Sistem Özellikleri
- ASUS TUF GAMING GT-301
ASUS TUF GAMING B550M-PLUS WIFI II
ASUS TUF GAMING RTX 3070
TEAM T-FORCE 3600MHZ DDR4 8GX4
RYZEN 5 5600X
COOLER MASTER HYPER 212 BLACK RGB
CORSAIR TX850M 850W
KIOXICA EXCERIA G2 1TB
WD BLUE 1TB X2
- Meslek
- Freelancer
Merhaba, bugün Superonline'da 1000 Mbps internet paketine geçtim ve sıfırdan daireye kadar GPON fiber çekildi. Masaüstü bilgisayarımda ASUS TUF Gaming B550M-Plus Wi-Fi 2 anakart kullanıyorum ve Wi-Fi kartım Wi-Fi 6 destekliyor. Ayrıca ASUS TUF Gaming A15 laptopum ve TCL televizyonum da Wi-Fi 6 uyumlu. Bunların tümünde 1000 olmasa da Wi-Fi kaybı diye düşünerekten 800Mbps'ye kadar alıyorum.
Fakat telefonum, kardeşimin laptopu ve evdeki diğer telefonların hiçbiri Wi-Fi 6 desteklemiyor. Telefonlarda ve kardeşimin laptopunda Wi-Fi 5 desteği olmasına rağmen, Wi-Fi hızları 24-30 Mbps, bazen de 50 Mbps civarında seyrediyor; modemin dibine de girsem düzelme gözlenmiyor. Tüm cihazlar 5GHZ'de bağlı elbette.
Farklı kablosuz kanalları denedim, 802.11 a/n/ac/ax modlarını tek tek denedim, hatta a/n'ye kadar düşürdüm ama hız problemi düzelmedi. Aynı şekilde 20/40/80/160 olmak üzere tüm bant genişliklerini de denedim ancak faydası yok.
Modemim ZyXEL Zxhn H3600p V9 modeli.
Bu durumda ne yapmam gerekiyor?
Bu da durum göstergesinde telefonum ve masaüstünün farkı.
Fakat telefonum, kardeşimin laptopu ve evdeki diğer telefonların hiçbiri Wi-Fi 6 desteklemiyor. Telefonlarda ve kardeşimin laptopunda Wi-Fi 5 desteği olmasına rağmen, Wi-Fi hızları 24-30 Mbps, bazen de 50 Mbps civarında seyrediyor; modemin dibine de girsem düzelme gözlenmiyor. Tüm cihazlar 5GHZ'de bağlı elbette.
Farklı kablosuz kanalları denedim, 802.11 a/n/ac/ax modlarını tek tek denedim, hatta a/n'ye kadar düşürdüm ama hız problemi düzelmedi. Aynı şekilde 20/40/80/160 olmak üzere tüm bant genişliklerini de denedim ancak faydası yok.
Modemim ZyXEL Zxhn H3600p V9 modeli.
Bu durumda ne yapmam gerekiyor?
Bu da durum göstergesinde telefonum ve masaüstünün farkı.
Son düzenleyen: Moderatör: