Çözüldü Superonline'dan alınan internet yavaşlıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Umutingo

Decapat
Katılım
12 Nisan 2023
Mesajlar
25
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
İnternet hızımı 500 Mbps'e yükseltmiştim. Fakat aldığım internet arada tamamını verirken çoğu zaman 80 Mbps'lerde geziyor. Yetkili kişi çağırdığımda ise modemi yükselt dedi. Fakat modemim zaten Wi-Fi 5. Yani yeterince güçlü ve internet sağlayabilen bir modem (Wi-Fi 6 için 250 lira kurulum ücreti istendi).sizce bu sorun neden dolayı olabilir? Yükleme hızım iyi gözüküyor olabilir. Fakat yalan Steam vb. yerlerde internetimin sadece 11 Mbps'ini kullanabiliyorum.
 

Dosya Ekleri

  • Screenshot_1.png
    65,7 KB · Görüntüleme: 40
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bir Superonline çalışanı geldi ve modem değişikliği yaptı. İnternet sorunum düzeldi. Teşekkürler yine de. En kısa sürede en yenisine geçeceğim.
Kullandığınız router cihazının marka/model bilgisi nedir?

Başka bir cihaz ile yönlendirme yaparak test etme şansınız bulunuyor mu? Turkcell gerçi kul. adı şifre paylaşma konusuna sıcak bakmıyor Turknet/TT'nin aksine.

Turkcell'in HUAWEI HG8245X6 ONT & LG8245X6 + ONT ile ZTE H3600 + ONT modelleri olmak üzere 3 tür Wi-Fi 6 router + ONT kurulumuna sahip cihazı bulunuyor. Sanırım aralarında bir ZTE'nin kablosuz performansı tatmin ediciydi.
 

Açık olmak gerekirse bu konularda çok bilgim yok "router cihazı" nedir bilmiyorum eğer kısa biçimde açıklarsan hemen geri dönüş yapıp söyleyeceğim ilgin için teşekkürler.
 
Açık olmak gerekirse bu konularda çok bilgim yok "router cihazı" nedir bilmiyorum eğer kısa biçimde açıklarsan hemen geri dönüş yapıp söyleyeceğim ilgin için teşekkürler.


Gördüğünüz evimdeki TÜRKNET GİGAFİBER kurulumuna ait ROUTER + ONT terminali cihazı.

Eğer altyapınız FTTB ise ONT terminali olmayabilir. Yerine direkt ROUTER üzerinden hizmet alıyor olabilirsiniz.

Sağdaki ZYXEL PMG 1100 model ONT terminaline kadar ulaşan pasif ağ OBK fiberoptik kablosu ile gelen ışık sinyali ONT terminalinde internet sinyaline dönüştürülür ve solda görünen ZYXEL EMG 5523 T50B model ROUTER cihazına iletilir.

Bu cihazların konumlandırılmasında merkezi bir konum önem arz etmekte, ayrıca marka modelden modele de kablosuz performansı değişiklik gösterebilir.

Kullandığım cihaz Galaxy A33 (SM-A336E 5G) kablosuzda ulaşabildiğim max hız 350Mbit. Kablolu CAT6 kablo ile sağladığım bağlantıda ise 932 Mbit değerlerine kadar ulaşabiliyorum.Hizmetin kalitesi çok önemli, bu bir gerçek. Router/ONT terminali uyumu ve router'ın kalitesi de performansa etki eden unsurlardan fiber söz konusu iken.

Bir fotoğrafını çekip atın cihazın. Eğer HUAWEI HG251 gibi eski nesil bir router ise değiştirmenizi tavsiye edeceğim açıkçası.
 
Bir Superonline çalışanı geldi ve modem değişikliği yaptı. İnternet sorunum düzeldi. Teşekkürler yine de. En kısa sürede en yenisine geçeceğim.
 
Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…