W
WD40
Ziyaretçi
Kabloluysa normal ping yükselmesi olmaması. Kablolu candır
Kabloluysa normal ping yükselmesi olmaması. Kablolu candır
FTTH mı? 100 mbps ile alakalı da olabilir, 100 mbps alan bütün tanıdıklarıma sordum hepsinde böyle hız. Farklı farklı bölgelerde oturan FTTH altyapısına sahip kişiler, forumlardan vs konuştuğum.Millenicom kullanıyorum değişen bir şey yok. 32mbps indirme 2.8mbps yükleme.
Demek ki "herkes evde olduğu halde" de bu gibi şeyler yapılabiliyormuş ve alt yapı çökmüyormuş.
Bu zamana kadar neyi sakındılar acaba?
Binaya kadar fiber geliyor. Dairelere kablo ile dağalıyor.FTTH mı? 100 mbps ile alakalı da olabilir, 100 mbps alan bütün tanıdıklarıma sordum hepsinde böyle hız. Farklı farklı bölgelerde oturan FTTH altyapısına sahip kişiler, forumlardan vs konuştuğum.
Malesef altyapı sağlayıcılar kullanıcı konforundan daha çok kârlılık oranını düşünüyor. Altyapı normalde uzun vade yatırımıdır, bir anda çıkartmaz kendi parasını ancak zamanla çok daha fazlasını çıkartır. Malesef Türk Telekom geçici işletme hakkı ile satıldığı için, altyapıdan daha çok ne kadar parayı kasaya koyabilirim kafası ile hareket ediyorlar. Şunun şurasında 5 yıl kaldı, bakalım sonra ne olacak.Demek ki "herkes evde olduğu halde" de bu gibi şeyler yapılabiliyormuş ve alt yapı çökmüyormuş.
Bu zamana kadar neyi sakındılar acaba?
Bahsettiğiniz yapı FTTB fiber internet altyapısı. Sizin binada bulunan cihaz (MDU) downstream ve upstream'ı sağlıyor. Bende ise daireme kadar fiber optik kablo gelip dairemin içinde sonlandırması yapılıyor ONT cihazı ile. Bu yüzden daha stabil olması ve daha fazla hız verilebilmesi olağan. Benim download ve uploadım herhangi birinin bağlantısına doğrudan yük olmuyor. FTTH sistemin özü budur. Santraldeki ve dairedeki cihazlar dışında bir cihaz yoktur, tüm bağlantılar, ekler mekaniktir.Binaya kadar fiber geliyor. Dairelere kablo ile dağalıyor.
Metro internet'te ise arada mekanik cihaz dahi bulunmadan santrale doğrudan bağlantı sağlanır. Bunun dışında FTTH sistemle birebir aynıdır. Size verilen ve santralde bulunan cihazın kapasitesine bağlıdır maksimum hızlar. Ancak metro'da püf nokta şudur, örneğin 144 core kablo çıkıyor santralden, bu core'lardan biri size tahsis edilmiştir, 100 gbps kadar hız sağlanabilir. Ancak FTTH da 1 core 72 binaya kadar bölünmektedir. Bina içinde de daire sayısına göre. Bu yüzden santraldeki cihazın maksimum kapasitesi kolaylıkla dolabilmektedir. Ancak kaba bir hesapla 32 daire bulunan 72 bina şeklinde hesaplarsanız 500 mbps download ve upload'a kadar fiber altyapısında herhangi bir yük olmaz.Bana metro internet almami söylediler. Oda kurumsal işler için ama.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.