Superonline'de yaşanan hız düşüşü nedendir?

Arkadaşlar merhaba. Şu zamana kadar Superonline'yi överdim ama şu günlerde artık iyice bıktırmaya başladı. VDSL hizmeti kullanmaktayım. 3 günde bir düzenli olarak internetim yavaş diye müşteri hizmetlerini arıyorum. Kanka olduk artık😅. Hız değerlerimi düzeltiyorlar ama 3 gün sonra tekrar aynı hıza düşüyorum. En son çare olarak X'de desteğe yazdım. İlk başta problem tespit edilemedi dedi. Cidden sorun yoktu. 10 dakika önce internetim tekrar yavaşladı ve durumu yazdım. Bana 24 Mbps pakette 15 Mbps normal olduğunu söylediler. Sonra tekrar hız testi yaptım. 3.54 Mbps download aldığımı fark ettim. Bunu desteğe atınca, daha iyi hız için kablolu bağlanabilirsiniz dediler. Mobile kablolu bağlantı sağlanabilirse söz bağlanacağım. Şaka gibi 😅. Şimdi ise ISS değiştirmeyi düşünüyorum. Daha emin değilim ama inşallah durum çözülür. Sonuç olarak, internet hızı konusundaki sürekli sorunlarım Superonline'dan memnuniyetsizlik duymama neden oldu ve şimdi yeni bir ISS arayışı içindeyim. Umuyorum ki yeni bir sağlayıcıyla yaşadığım sorunları çözebilirim. Bağlatacak olan arkadaşlar okuyabilir pek de güzel olmadı ama ilk makalem idare edin:)
 
@eren28tr xDSL altyapısını genelde TT'den alır Superonline. Eski altyapıda evirip çeviriyorlar sadece son yıllarda.

@FelliX ben şanslı olanlardanım sanırım. Muhtelemen 12-13 yıldır fiber altyapım var. Taşındım bir ara ama yine bulunduğum yerde Superonline altyapısıyla fiber veriliyordu. Ben hiç sorun yaşamadım. Hatta buyurun güncel durum da bu.

Eki Görüntüle 2167822

Hocam bayağı bayağı iyi. Darısı bizim başımıza 😅🤩
 
Ben arkadaşa bulunduğu yerde sunucusu Superonline'ın kapasitesi iyi olmayabilir dedim Superonline kötü bir ISS değil zaten.

Bilmiyorum hocam 5 GHz destekli modem verirler mi?
 
@FelliX Boşuna modem değişimiyle uğraşmayın. 2.4 Ghz hızla 60-70 Mbps hızlar alınabiliyor normalde. Sizin derdiniz altyapı kaynaklı.

@eren28tr Superonline ya da başka bir servis sağlayıcı bir şey yapamaz orada zaten. Sunucu falan yok daha o noktada. Muhtemelen altyapı TT'ye ait. Eski bakır sistemlere de yatırım yapmaz firmalar kolay kolay. Getirisi götürüsünü karşılamıyor uzun zamandır. Fiber dönüşümünü beklemek ya da altyapıda şansa kadere yük azalmasını ummak kalır sadece.
 
Önceki evimdr hiçbir sorun yoktu. Oranın altyapısı daha iyiydi. 74'lerde çıkıyordu sorguda. Bura taşınınca böyle oldu.
 
Hat değerlerinde bir sorun yok hocam kablosuzu kötü demek ki bende bu sorunu Vodafone modemimde yaşıyordum bazen 50 bazen 10'a falan düşüyordu kaliteli modem almıştım çözülmüştü sorunum.
 
@FelliX Boşuna modem değişimiyle uğraşmayın. 2.4 Ghz hızla 60-70 Mbps hızlar alınabiliyor normalde. Sizin derdiniz altyapı kaynaklı.
Hocam karşıdaki binayı farklı erişim kabinine taşımışlar aynı hızdaydık fakat oranın hızı artmış şimdi. Umarım benide taşırlar.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı