Superonline'ın verdiği dışında modem kullanmak

Buraktas95

Hectopat
Daha fazla  
Superonline kullanıyorum, verdikleri modem bana sıkıntı çıkarıyor. Kendim modem alıp onu kullanmak istiyorum izin vermiyorlar. Ne yapmam gerekiyor? Fiber kullanıyorum.

İlk işlem olarak köprü moduna alacağımız modemin arayüzüne internet sayfasından ”192.168.x.x ” ip adresini yazarak bağlantınızı sağlayın.
Karşımıza gelen arayüz ekranından Arayüz Ayarları Menüsünü yazan kısma tıklayın.
Arayüz ayarlarının altında açılan İnternet sekmesine tıklayın. Ardından alt kısımda bulunan PPPOE ayarlarından ” Köprü Arayüzü ” yazan bölümü etkin hale getirin.
Daha sonra sayfanın sağ altında bulunan kaydet butonu tıklanarak yaptığınız değişiklikleri kaydedin.
Bu işlemleri gerçekleştirdikten sonra diğer ayarları yapmamız gerekir. Köprü modunda çalıştırdığımız cihaz sadece kablosuz internet yayımı yapacaktır. Ayrıca bu durumdayken IP dağıtmamalıdır. Cihazlarımıza gerekli IP adresini ana modeminiz dağıtması gerekmektedir. Bu işlem için köprü moduna aldığımız Modemin Lan Sayfasından DHCP sunucusunu devre dışı bırakmamız gerekmektedir.

İki farklı modem için Bridge mode'un nasıl ayarlanacağı için resim yüklüyorum. Umarım işiniz yarar. Yeşilli olan şu an kullandığım modem. Orada en allta Köprü seçeneği de var fakat ekran görüntüsü alırken tam olarak yansımamış.

Dosya Ekleri

• 2bridge.jpg
    2bridge.jpg
    57,2 KB · Görüntüleme: 575
  • bridge.jpg
    bridge.jpg
    62,4 KB · Görüntüleme: 609
ethernet bağlantım sıkıntılı
Sorun ethernet kablosu kaynaklı da olabilir, ilk olarak ethernet kablosunun modemde bağlı olduğu portu değiştirmeyi deneyin, bilgisayarınızdaki ethernet sürücüsünün güncel olduğuna emin olun, bunun için anakart üreticisinin sayfasına gidin. Eğer şansınız varsa farklı bir ethernet kablosu kullanmayı deneyin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı