Supplement alınmalı mı?

efeu0

Centipat
Daha fazla  
Fitness ta supplement+vitamin kullanmak ile kullanmamak arasında ne kadar fark var? Creatin-multivitamin kalsiyum Omega3 vb. gibi supplementler. Örneğin gelişime %30-40 gibi mi etki ediyor kilolarda artış falan gösteriyor mu? Yoksa çok minimal farklar mı? Antrenmanda %5 performans artışı gibi vb kısacası almaya ve kullanmaya değer mi? Bir 4-5 aydır sadece düzgün beslenmeyle yapıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Spor yapsan da yapmasan da kan verip, değerlerine baktırıp, doktor tavsiyesine göre vitamin kullanılmasını öneriyorum. Spora gelecek olursak iyi bir beslenmen varsa gerek yok. Supplement’e verdiğin parayı beslenmene ayırman daha mantılı ve sağlıklı olur. İleriki seviyelerde creatin kullanabilirsin.

Beslenmen iyiyse gerek yok eğer değise alınca fark hissedersin.

Dostum bence kesinlikle creatine kullan ben mesela 1 tane barfiks çekemiyordum ilk kutu bitti şu an 15 taneye yakın barfiks 40 tane de şınav çekebiliyorum (78 kiloyum)

HIQ'den almanı öneririm.

Fitness ta supplement+vitamin kullanmak ile kullanmamak arasında ne kadar fark var? Creatin-multivitamin kalsiyum Omega3 vb. gibi supplementler. Örneğin gelişime %30-40 gibi mi etki ediyor kilolarda artış falan gösteriyor mu? Yoksa çok minimal farklar mı? Antrenmanda %5 performans artışı gibi vb kısacası almaya ve kullanmaya değer mi? Bir 4-5 aydır sadece düzgün beslenmeyle yapıyorum.

Dostum gelişmek için tek çare makroları tamamlamak ve ağır çalışmak supplemente gerek yok ben kreatin aklıma geldikçe kullanıyordum gelişim çağında olduğum için bir de laktoza alerjim olduğu için kalsiyum takviyesi alıyorum tek alman gereken kreatin gerisi boş ben param oldukça boş yere aldım şu an bir ton supplement var kullanmıyorum.

Dostum bence kesinlikle creatine kullan ben mesela 1 tane barfiks çekemiyordum ilk kutu bitti şu an 15 taneye yakın barfiks 40 tane de şınav çekebiliyorum (78 kiloyum)

HIQ'den almanı öneririm.

Kanka 78 kiloda çekmen normal bence. Ben 190/92 kiloyum 4 tane anca creatinin o kadar arttırdığını sanmıyorum

%5 olayına gelirsek bence biraz da psikolojide yatıyor olay test bile yaptırmadım unutkanlığım vardı B12 aldım geçti çalıştıkça gelişirsin kreatin aman aman etkisi olduğunu düşünmüyorum sadece susatıyor suda kas gelişimine etkili bir nevi aynı mantık zaten su içmene yarıyor kreatin alıp su içmezsen bir işe yaramaz.

Dostum gelişmek için tek çare makroları tamamlamak ve ağır çalışmak supplemente gerek yok ben kreatin aklıma geldikçe kullanıyordum gelişim çağında olduğum için bir de laktoza alerjim olduğu için kalsiyum takviyesi alıyorum tek alman gereken kreatin gerisi boş ben param oldukça boş yere aldım şu an bir ton supplement var kullanmıyorum.
Makroları tamamlamak en zoru işte. Oturup kafa yoramiyorum birkaç kere denedim de olmadı diyet yazmak.

Hayır alınmamalı. Supplementlerin getirdiklerini besinle alabiiyorsun. Mucizevi katkıları olmaz. En etkilisi kreatin o da fiyatına değmiyor bence.
Fiyat olarak parada sıkıntı yok sadece şeyi soruyorum. 2 insan düşün biri full suplement kullanıyor birisi de normal hiçbir supplement kullanmadan yapıyor. Bu ikisi 6 ay sonra yanyana gelse aralarında gözle görülür fark olur mu yoksa çok az cımbızla seçilen bi fark mı

Beslenmene dikkat et, supplementler aşırı gereksiz olarak görüyorum. 1 yıl içinde 2 tane kullandım ve bıraktım. Bıraktığımda az düşüş yaşadım fakat bana ağırlık konusunda pek katkısı da olmadı. Zaten creatine'i istesen etten, balıktan bile alırsın. Dengeli beslen. Anne yemeğinden şaşma her türlü gelişirsin. 1 yıl içinde çektiğim barfiks nizami 10'dur ve hiçbir şekilde negatif değil. Zıplamıyorum, zıpladığım vakit ise 15-16'yı buluyor. Barfiksden bahsedildiği için böyle dedim. İlla supplement alma kafana yattıysa kesinlikle önerim Kingsize veyahut proteinocean'dan creatine'dir en uygun bunlar kalıyor. Kingsize ise supplementler.com'un markası ister supplementler adı altında da creatine alabilirsin.

Vitaminler gereksiz değil, vitamin alabilirsin. ZMA'yi önerebilirim.

HIQ'den almanı öneririm.
Hiq aşırı pahalı ve alman hammadesi diye insanları kekliyorlar. Markaya karşı bir kinim yok fakat şahit oldum. Supplementler veyahut alternatifleri tercih edilebilir ucuz olarak.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı