Supplement alınmalı mı?

Makroları tamamlamak en zoru işte. Oturup kafa yoramiyorum birkaç kere denedim de olmadı diyet yazmak.

Kankam bir şey diyeyim mi 1-1.5 sene kilo vermekle uğraştım kafaya takma. Kilo almak filan bana göre basit, bu kadar sert yapmanıza gerek yok sporu hiçbirimiz olympia olmayacağız düzenli kardiyonu yap, makroları tamamlamaya çalış makroyu tamamlamazsan kas geliştiremezsin diye bir şey yok, kas kaybetmek kazanmak o kadar kolay bir şey değil. Ben mesela tavuk pilav yapardım ya da hindiyle bazen annem fasulye yapmış bakıyorsun 100gramında 21 gram protein bu da bir protein. Ailende sanayide çalışan 40 50 yaşında birisi var mı adam dışarıdan urfa, Adana yer akşam evde eşi ne yaptıysa onu yer ama fiziğine gücüne bakınca anlıyorsun tamamen sıkı çalışmada iş bitiyor.

Makroları tamamlamak en zoru işte. Oturup kafa yoramiyorum birkaç kere denedim de olmadı diyet yazmak.

Fiyat olarak parada sıkıntı yok sadece şeyi soruyorum. 2 insan düşün biri full suplement kullanıyor birisi de normal hiçbir supplement kullanmadan yapıyor. Bu ikisi 6 ay sonra yanyana gelse aralarında gözle görülür fark olur mu yoksa çok az cımbızla seçilen bi fark mı
Fark olmaz.

Hayır alınmamalı. Supplementlerin getirdiklerini besinle alabiiyorsun. Mucizevi katkıları olmaz. En etkilisi kreatin o da fiyatına değmiyor bence.
Bence de supplementler tamamen fasa fiso. Görünüşe hiç bir etkisi yok, günlük protein tüketemiyorsan protein tozu alınabilir fakat kaliteli olanlar 1500 TL'den başladığı için tavuk göğsü yemek daha mantıklı.

Fiyat olarak parada sıkıntı yok sadece şeyi soruyorum. 2 insan düşün biri full suplement kullanıyor birisi de normal hiçbir supplement kullanmadan yapıyor. Bu ikisi 6 ay sonra yanyana gelse aralarında gözle görülür fark olur mu yoksa çok az cımbızla seçilen bi fark mı
Anca supplement kullanmayan kişinin beslenmesi ultra çöp olması lazım. Besinlerden yeterli protein alıyorsa 2 kişi arasında fark olmayacaktır (genetik farklılıklar bu duruma dahil değildir)

En mantıklısı kreatin. Kan değerlerine göre de D vitamini, Omega 3 falan alınabilir. Ekonomik durumun iyi değilse protein tozuna gerek yok.

Alabileceğin en iyi supplement kreatin.
Ondan sonra protein tozu ve belki pre ya da bunun yerine sitrülin.
Omega3, B6-12, D3k2, ZMA ekstra olarak alınabilir.

Hayır alınmamalı. Supplementlerin getirdiklerini besinle alabiiyorsun. Mucizevi katkıları olmaz. En etkilisi kreatin o da fiyatına değmiyor bence.

5-6 gr arası kreatini hangi besinden alabilirim günlük olarak.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı