Supra vs R34

İlerde düşünüyorum Ötv falan düşerse. 1 eski kasa Cla 45. Stock 360 Hp. Çiple 450 yaparsın. Fiyatı ucuz yerim her arabayı Tr ülkesinde. S3 300 olan fena değil alınır. Fiyat düşük performans büyük. Porche ile milleti yemek başka. Bunlarla yemek daha zevkli ondan.
 
Supranin stock hali o kadar işlevsel değil.
Sadece motoru çok işlevsel olabildiğinden yazılımlarla beygirleri yükseltebilmesi kolay olduğundan bu kadar biliniyor.
2jz teknolojisine lafim yok ama cidden stock halinde o kadar olay yok.

Dönemin yasaları gereği belli bir beygir gücünde çıkardılar. Ciddi parça değiştirmeden 800 beygir kolaylıkla alabilirsin. Yoksa mühendisler de biliyor supra gibi bir arabanın bu kadar az beygire sahip olmaması gerektiğini. (Supra gibi bir araba için az)
 
Dönemin yasaları gereği belli bir beygir gücünde çıkardılar. Ciddi parça değiştirmeden 800 beygir kolaylıkla alabilirsin. Yoksa mühendisler de biliyor supra gibi bir arabanın bu kadar az beygire sahip olmaması gerektiğini. (supra gibi bir araba için az)

Böyle bir şeyi ilk defa duyuyorum kaynak alıntılar misin?
 
Saçmalama.
Adam gibi kaynak at.
Motoru da yavaş yavaş güçlenmeye başlamıştı, 3,0 litre 200 beygirlik atmosferik motora 1987 yılında turbo beslemeli bir versiyonla gücü 232 beygire kadar çıkıyordu. 1JZ-GTE kodlu 2,5 litrelik çift turbolu 6 silindirli motor, 2 Jz’den önce üretilen 276 beygir olanıydı ki 1 sene sonra bu motor artık 330 HP’ye çıkartılacaktı. Japonya’daki centilmenlik anlaşması sebebi ile bu seneye kadar üretilen motorlar 276 HP’yi geçemiyorlardı. Ve nihayet 1993 yılında Amerikan versiyon Supra geldi ve işte efsane Toyota Supra burada hayat buldu diyebiliriz. 276 HP sınırlamasından kurtulan modifiyeli Toyota Supra, artık efsane motorlar arasına girmişti.

Gücünü hiçbir ciddi parça iyileştirmesine gerek duymadan motorda, 800 HP lere rahatlıkla çıkartabilen araba, bu noktalarda da sorunsuzca kullanılabiliyordu. Tabi otomatik vites olanlar hariç! Modifiye konusunda biraz kararlı biraz da bütçe sahibi iseniz de bu güçleri rahatlıkla 2000 HP lere taşımak da olasıydı bu motorlar ve Toyota Supra MK4 ile. Ve yine dağılmadan! Toyota’nın tamamen performansa yönelik kullandığı daha büyük yağ pompası, alüminyum silindir başları, devasa boyutta radyatör gibi fabrika çıkışı parçalarla bile arabayı kolaylıkla 700-800 beygirlere çıkartabiliyordunuz.






Böyle bir yazı buldum.



Ayrıntılı bilgi için anlatan adamların bir videosu var onu izleyerek supra motoru hakkında detaylı bilgiye ulaşabilirsin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı