Supra vs R34

İkisi de heyecan verici araçlar, özellikle de stok olanları ama içine otursam ikisi de bir Honda NSX-R kadar kalp atışlarımı hızlandırmaz.
 
Motoru da yavaş yavaş güçlenmeye başlamıştı, 3,0 litre 200 beygirlik atmosferik motora 1987 yılında Turbo beslemeli bir versiyonla gücü 232 beygire kadar çıkıyordu. 1jz-gte kodlu 2,5 litrelik çift Turbo'lu 6 silindirli motor, 2 Jz'den önce üretilen 276 beygir olanıydı ki 1 sene sonra bu motor artık 330 HP'ye çıkartılacaktı. Japonya'daki centilmenlik anlaşması sebebi ile bu seneye kadar üretilen motorlar 276 HP'yi geçemiyorlardı. Ve nihayet 1993 yılında Amerikan versiyon supra geldi ve işte efsane Toyota supra burada hayat buldu diyebiliriz. 276 HP sınırlamasından kurtulan modifiyeli Toyota supra, artık efsane motorlar arasına girmişti.

Gücünü hiçbir ciddi parça iyileştirmesine gerek duymadan motorda, 800 hplere rahatlıkla çıkartabilen araba, bu noktalarda da sorunsuzca kullanılabiliyordu. Tabi otomatik vites olanlar hariç! Modifiye konusunda biraz kararlı biraz da bütçe sahibi iseniz de bu güçleri rahatlıkla 2000 hplere taşımak da olasıydı bu motorlar ve Toyota supra MK4 ile. Ve yine dağılmadan! Toyota'nın tamamen performansa yönelik kullandığı daha büyük yağ pompası, alüminyum silindir başları, devasa boyutta radyatör gibi fabrika çıkışı parçalarla bile arabayı kolaylıkla 700-800 beygirlere çıkartabiliyordunuz.


Böyle bir yazı buldum.


Ayrıntılı bilgi için anlatan adamların bir videosu var onu izleyerek supra motoru hakkında detaylı bilgiye ulaşabilirsin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Supra motoru hakkinda detayli bilgi biliyorum ama sizin dediğiniz 2jz motoru vida sıkmakla beygir yükseltemezsin yazılım ile oynanabilmesi kolay bir motor olduğu için o kadar beygire çıkabiliyor.
Ayrica 330 HP 275 HP arasında o kadar fark yok.
R34 GTR 280 HP.
Z Tune modeli 493 HP oynalınmamış hali lütfen.
Vida sıkma olayi hakkinda saçma bilgileri bir yerinizden uydurmayın.
 
Supra motoru hakkinda detayli bilgi biliyorum ama sizin dediğiniz 2jz motoru vida sıkmakla beygir yükseltemezsin yazılım ile oynanabilmesi kolay bir motor olduğu için o kadar beygire çıkabiliyor.
Ayrica 330 HP 275 HP arasında o kadar fark yok.
R34 GTR 280 HP.
Z Tune modeli 493 HP oynalınmamış hali lütfen.
Vida sıkma olayi hakkinda saçma bilgileri bir yerinizden uydurmayın.
Vida sıkmakla beygir yükseltiliyor dediğim biraz mübalağa. Motorun ne kadar yükseltilmeye müsait olduğu anlatmak içindi. Zaten yüksek beygirli araç çıkarmak için anlaşma yapmasalardı efsaneleşmiş JDM araçları bu beygirler de çıkmazdı.
 
Vida sıkmakla beygir yükseltiliyor dediğim biraz mübalağa. Motorun ne kadar yükseltilmeye müsait olduğu anlatmak içindi. Zaten yüksek beygirli araç çıkarmak için anlaşma yapmasalardı efsaneleşmiş jdm araçları bu beygirler de çıkmazdı.

Bende zaten orada 2jz motora laf etmediğimi lafinizin üzerine konuştuğumu söyledim.
Oynanilmasi ve beygiri yükseltmek için iyi bir motor olduğunu söylemiştim.
 
Sadece yorumlarınızı almak istedim. İki tarafta mükemmel diye karşılaştırılamıyor mu?

Karsilastirma yapmak istiyorsan ilk basta duzgunce acikla neleri karsilastiracagini. Boyle karsilastirmak istersen sadece tartisma cikarirsin. Mesela Supra demissin burada. Benim aklima ilk basta A70 Supra gelir. Ama burada cogu kisinin aklina A80 gelmis. R34 demissin. GTT mi GT-R mi? Belirtilmemis bunlar. Karsilastirin demissin. Neyi karsilastiralim? Ikisi bambaska araclar. Her turlu yere cekebilirsin bu konuyu. Bu yuzden karsilastirma konusu acacaksan bir daha bu dediklerimi dikkate alsan iyi olur. Senin yaptigin gibi bir suru konu gordum forumda. Bunlarin hepsi ileride tartismaya donuyor. Biliyoruz da konusuyoruz.

Bro sen en iyisi boş yorum kasmak yerine anime izlemeye devam et.

Bos yorum kasacak olsaydim su 3 yil icerisinde diger kisiler gibi sadece 500 mesajim olmazdi emin ol. Ikinci olarak animeci demissin. 1) Anime izledigimi kim soyledi? 2) Anime izleyince bir bireyin normal insanlardan farki ne oluyor? 3) Profil fotografimdaki karakter anime karakteri bile degil xD.

Iyi forumlar.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı