Svchost.exe ile sysinfocap.exe nedir?

tuanzebe

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar bunlar nedir neden ekran kartımı kullanıyor acaba tehlikeliler mi? Bilgisayarım HP.

1730928715942.png

Svchost.exe: Bir veya daha fazla Windows hizmetini barındırabilen bir sistem işle midir?
Sysinfocap.exe: Peformans testinizi izleyen bir hizmettir mesela ekran kartınız arzasını işletim sistemine bildirirerek mavi ekran hatası aldığınızda hata kodunu belirtir.

Svchost.exe: Bir veya daha fazla Windows hizmetini barındırabilen bir sistem işle midir?
Sysinfocap.exe: Peformans testinizi izleyen bir hizmettir mesela ekran kartınız arzasını işletim sistemine bildirirerek mavi ekran hatası aldığınızda hata kodunu belirtir.

Hocam peki niye ekran kartımı kullanıyor önceden böyle bir şey yoktu ama görev yöneticisine giriyorum %0 gözüküyor GPU. CPU, RAM, GPU hiçbirinde aşırı kullanım yok fakat yine de tedbir almak lazım bilginiz var mı?

Malwarebytes ile tarama da yaptım bir şey çıkmadı sizce başka hangisiyle tarama yapayım.

Dediğim gibi ekran kartı driver svchost ve sysinfocap servislerini kullanıyordur.
Aciklamadakileri uygulayabilmek için endişe edilecek bir şey yok tehlikeli değil.

Konu çözüldü diye işaretlerseniz sevinirim hocam iyi günler dilerim.

Aynı sorun bende de var. Boşta 45 derece çalışan işlemcim 65'lere çıktı, ekran kartını kullandığı için şarj süremde düşüyor.Görev yöneticisinden görevi sonlandır dediğimde düzeliyor ancak bir süre sonra tekrar başlıyor.

Aynı sorunu yaşıyorum cihazım HP çözüm bulamadım bende aşırı RAM tüketimi var 12 GB'a kadar çıkıyor oyunlarda falan sorun yaratıyor.
Reddit'te u/Extra411 kullanıcısının çözümü:
Şu linkten link DriverStore Explorer adlı uygulamayı indirin. Bu soruna yol açan driver: "hpcustomcapcomp.inf" ama "hpomencustomcapcomp.inf" isimli driver ile karıştırmayın.

"hpcustomcapcomp.inf" adlı driveri kaldırdıktan sonra Omen Gaming Hub düzgün çalışmayacak ama kendisi otomatik olarak daha eski bir sürümü indiriyor ve sorun çözülüyor.

Reddit'te u/extra411 kullanıcısının çözümü:
Şu linkten link driverstore Explorer adlı uygulamayı indirin. Bu soruna yol açan driver: "hpcustomcapcomp. İnf" ama "hpomencustomcapcomp. İnf" isimli driver ile karıştırmayın.

"Hpcustomcapcomp. İnf" adlı driveri kaldırdıktan sonra Omen Gaming Hub düzgün çalışmayacak ama kendisi otomatik olarak daha eski bir sürümü indiriyor ve sorun çözülüyor.

Bu dosyada da virüs olmasın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı