svchost.exe Virüsü

Malwarebytes yerine bir sezgisel tabanlı AV ile taratın derim.
Not: Svchost.exe adlı işlemi sonlandırmayınız ben ne olacak deyip sonlandırmış idim Windows 7 Windows Vista görünümünü almıştı yeniden başlatınca düzeldi :D
Kaspersky deneyeyim mi? Sezgisel tabanlı derken hangi AV mesela önerir misiniz?
svchost.exe birden fazla işlemler halinde çalışır, fakat virüs olduğu anlamına gelmez. Tabi, eğer 20 tane yoksa.
Zamanında Recep Baltaş'ın bu gibi bir konuya attığı resim. Yanlış saymadıysam 48-49 tane var, yine de taratacağım ama :D
1564999781098.png

Kaspersky deneyeyim mi? Sezgisel tabanlı derken hangi AV mesela önerir misiniz?
Ücretli olarak Kapersky Internet Security veya Bitdefender Internet Security en gelişmiş antivirüsler dendir fakat Bitdefender artık biraz daha sistemi yoruyor fakat koruması çok gelişmiş.
Ücretsiz tavsiye edilen şu kombinasyonu kullanabilirsiniz
Kaspersky Free+Comodo Firewall+Malwarebytes Anti-Exploit denemedim fakat öneriyorlar.

Ücretli olarak Kapersky Internet Security veya Bitdefender Internet Security en gelişmiş antivirüsler dendir fakat Bitdefender artık biraz daha sistemi yoruyor fakat koruması çok gelişmiş.
Ücretsiz tavsiye edilen şu kombinasyonu kullanabilirsiniz
Kaspersky Free+Comodo Firewall+Malwarebytes Anti-Exploit denemedim fakat öneriyorlar.
Ben genel olarak ayda 1 kez taratırım Malwarebytes ile, sonra silerim. Devamlı olarak kullandığım tek AV var o da Defender :)

Ben genel olarak ayda 1 kez taratırım Malwarebytes ile, sonra silerim. Devamlı olarak kullandığım tek AV var o da Defender :)
Defender yeterli bir AV değildir gerek yanlış tespitleri ve veri tabanıyla o yüzden gelişmiş bir AV kullanın diyorlar örnek yeni bir Ransomware çıksa(wannacry vb.)Windows defender ve çoğu AV aylar sonra veri tabanına ekleniyor o yüzden güncel tehditlere karşı koruması yok.

Defender yeterli bir AV değildir gerek yanlış tespitleri ve veri tabanıyla o yüzden gelişmiş bir AV kullanın diyorlar örnek yeni bir Ransomware çıksa(wannacry vb.)Windows defender ve çoğu AV aylar sonra veri tabanına ekleniyor o yüzden güncel tehditlere karşı koruması yok.
Eğer saçma sapan sitelere girmezsem ve orijinal olmayan şeyler kullanmazsam sorun yok. Şuan tüm oyunlarım ve işletim sistemim orijinal ve girdiğim siteler her zaman Twitch, Youtube, Technopat, Webtekno. Bir sorun olacağını sanmam.

Win 8 ve altında svchost admin veya kullanıcı ismiyle çalışıyorsa şüphelenmeniz gerekir. Win 10'da varsa o kadar şüpheye gerek yok defender veya farklı bir AV varsa.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı