Swift öğrenilmeli mi?

Makaleler
2
iPad ve iPhone kullanıyorum, iPad üzerinden programlama öğrenmeye Swift ile başlamak istedim fakat Swift ile neler yapılabilir bilmiyorum. Biraz örnek verip ardından bu dili bana tavsiye eder misiniz?

@bitwise

Mac tarafında işler için neredeyse mecbur öğrenmek zorundayız. Mac tarafında uygulamalar geliştirebilirsin.

Programlama bilgin ve proje fikrin yoksa Swift önermem. C ile başlamak daha mantıklı. İşin içine girince önemli olan dil değil programlama kavramları, algoritma, veri yapıları gibi konular olduğunu anlayacaksın.

iPad ve iPhone kullanıyorum, iPad üzerinden programlama öğrenmeye Swift ile başlamak istedim fakat Swift ile neler yapılabilir bilmiyorum. Biraz örnek verip ardından bu dili bana tavsiye eder misiniz?

@bitwise

XCode yuklenmiyor IPad'lere, bence esas sorun burada senin icin.

Yoksa Swift ogrenmende sorun yok. Ucretsiz hesap ile uygulama gelistirebilir ve test edebilirsin.

XCode olmadiktan sonra ARM_64 tablet uzerinde bence Swift kastirmak anlamsiz. Online kod calistirabilecegin web siteleri ve dokumanlar uzerinden Python / JS gibi scripting dilleri uzerinden calismani tavsiye ederim.

Önce bir PC lazım iOS, MacOS vs. için çıktı alabilmeniz için(dolayısıyla MacOS içermesi lazım PC'nin XCode için). Sadece iOS, MacOS vs. için çalışacaksanız Swift neden olmasın? Ancak Android işin içine girerse iki taraf için ayrı bir kodlama yapmak saçma olur. Yani Android işin içerisine girerse cross-platform bir dil gerekebilir.

Eğer programlamaya başlamak diyorsanız dolu dil var. İsterseniz Python ile başlayın, isterseniz Ruby ile başlayın veya isterseniz JS ile başlayın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı