Peki BIOS'a girip bu fanın hız ayarlarını yaptınız mı? Bakın aşağıda şöyle bir yorum var.
BIOS'unuza girip F7'ye basın, hardware monitör kısmına gelin, orada SYS_FAN1 girişine taktığınız fanın girişi 3 pin ise DC olarak ayarlayın. Smart fan modunu kapatın ve hızı fulleyin, bakalım ışık yanacak mı?
Görsel:
Eki Görüntüle 1506879
Bu dediğim yolla çözülmezse:
Bu anakartın SYS_FAN1 girişi için RGB desteği yokmuş.
Kaynak:
https://www.reddit.com/r/buildapc/comments/tsvz15/comment/i2ttjdx/?utm_source=share&utm_medium=web2x&context=3
A-PRO ve Pro bu iki modelin kullanım kılavuzu birleşik ve bu kılavuzda maalesef sadece
Pro olan modelde RGB ve JRGB girişleri olduğu yazıyor.
Eki Görüntüle 1506835
Eki Görüntüle 1506836
Yani Molex'e bağlamadıkça RGB'yi çalıştırma imkânınız olmayabilir, bilmiyorum belki BIOS'tan bir ayar vardır.
Fan Hub yani fan kontrolcü alıp tüm fanlarınızı ona takıp, onun bağlantısını da anakarta taksanız bile yine olmayacak çünkü anakart RGB desteklemiyor. Ama hızlarını kontrol edebilirsiniz.
Ayrıca; üstteki fanınızın Molex bağlantısı olmadığına emin misiniz? Aşağıdaki konuyu inceleyin:
Dark diamond Pro kasa satın aldım fakat aklımda bir soru takıldı. Anakartım Gigabyte S2H B450M ve tek System fan slotu var, mecburen Molex dönüştürücü almak durumundayım kasanın için dönüştürücü çıkıyor mu çıkmıyorsa önerebilir misiniz?