System anlık %100 GPU kullanıyor

Makaleler
42
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
MSI B450 TOMAHAWK MAX, RX 6600 PULSE, R5 3600, 860 EVO 500 GB & 970 EVO 500 GB, KIOXIA EXCERIA G2 1 TB, G.Skill Ripjaws V 8X4 32GB 3600MHZ, MSI Mag Forge 100R, High Power Element Smart 750W, Samsung CJG54 27'' QHD 144Hz
Merhaba. RX 6600 kullanıyorum. Ekran kartı sürücüleri, chipset sürücüsü vs. güncel.

Windows sürümü: 11 21h2.

Görev Yöneticisi'nden baktığımda GPU 3D kısmı System tarafından anlık olarak %100'e fırlayıp düşüyor. Windows'u daha yeni kurdum. Yine de Kaspersky ile virüs taraması yaptım ama bir şey yok.

Radeon Software'de de aynı şekilde %100'e fırlayıp düşüyor. Acaba sebebi nedir?

%100'den %0 - 10 arasına mı düşüyor?
Windows'u yeni kurduğunuza göre herhangi bir kaçak madenci uygulamasından şüphelenmemek lazım.
Radeon Software > ayarlar > kayıt ve yayın > masaüstü kaydedicisi aktif ise devre dışı bırakmayı dener misiniz?

Bu anlık veriyi çekerken oluyor bende %90 ve üzerini görüp 1 2 saniyede %5 civarına iniyor.

Bu anlık veriyi çekerken oluyor bende %90 ve üzerini görüp 1 2 saniyede %5 civarına iniyor.

Artı olarak Windows 10'da da aynı şey oluyordu format attım. Ardından Windows 11'e yükseldim yine aynı.

%100'den %0 - 10 arasına mı düşüyor?
Windows'u yeni kurduğunuza göre herhangi bir kaçak madenci uygulamasından şüphelenmemek lazım.
Radeon Software > ayarlar > kayıt ve yayın > masaüstü kaydedicisi aktif ise devre dışı bırakmayı dener misiniz?
Evet anlık %100'e yükselip %0-10 gibi değerlere düşüyor.

Masaüstü kaydedicisi kapalı.

Görev yöneticisinden GPU kullanım değeri sekmesinde en çok kullanan işlemleri sıralar mısınız? Anlık yükselişlerde hangi işlemin bu kadar yüksek değerde kullanım gerçekleştirdiğini görebiliriz.
1661052495554.png

Buradaki "System" anlık %100'e yükseliyor.

Valla bilemedim hocam ya. Format sonrası birkaç kere Windows update kısmını kontrol etmenizi tavsiye ederim, onu da yaptıysanız başka hiçbir şey gelmiyor aklıma.

Temiz kurum ile format atılmış olması, sürücülerin güncel olması bana ciddi ya da sürücü ile alakalı bir şey olmadığını tamamen Windows ile alakalı ve normal olduğunu düşündürüyor. Artık belirli zamanlarda nasıl bir işlem gerçekleştiriyor ki %100 kullanıma ulaşıyor, bilemiyorum.

Valla bilemedim hocam ya. Format sonrası birkaç kere Windows update kısmını kontrol etmenizi tavsiye ederim, onu da yaptıysanız başka hiçbir şey gelmiyor aklıma.

Temiz kurum ile format atılmış olması, sürücülerin güncel olması bana ciddi ya da sürücü ile alakalı bir şey olmadığını tamamen Windows ile alakalı ve normal olduğunu düşündürüyor. Artık belirli zamanlarda nasıl bir işlem gerçekleştiriyor ki %100 kullanıma ulaşıyor, bilemiyorum.
Evet Windows update'i yaptım.

Hocam şimdi HWINFO ile de kontrol ediyorum. Bakalım GPU kullanımı görev yöneticisinde 100 diyorken orada kaç çıkacak. Konuyu güncelleyeceğim.

Güncelleme: Görev yöneticisinde %100'e çıktığında HWINFO'da hâlâ 0 gösteriyor. Maksimum değerde de tarayıcıyı açtığımdan %15 var. Windows'un yanlış göstermesi çok muhtemel bu durumda fakat Radeon Software'in de %100 göstermesini anlayamadım.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı