System Fazla RAM Kullanımı Sorunu

Serhathan

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar yardım lütfen. Bilgisayarda hiçbir şey açık değilken system isimli uygulama 3 GB RAM'e yakın RAM yiyor. Bunun bir çözümü var mı? Hiçbir şey yapamıyorum, işletim sistemim Windows ve sürücülerimde de bir sıkıntı yok.

Ekran Alıntısı 1.PNG
Ekran Alıntısı.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayar boştayken mi böyle ve en son ne yaptın veya ne güncelledin de böyle oldu ? Ayrıca Windows 10'a yükselttin mi yoksa temiz kurulum mu yaptın. Malwarebytes ile bilgisayarını tarat ve zararlı bulursa temizle (Rootkit aktif et). Yeniden başlatıp sistem boştayken kontrol et, eğer yine sorun oluyorsa ekran kartı, ses gibi bazı driverları elle sitelerinden güncelle.

Win 10 Pro kullanıyorum sistem boştayken böyle bir sorun oluyor . Eset silip Kaspersky yüklemeyi düşünüyorum belki virüs falan bulaşmıştır veya temiz kurulum yapmayı deneyeceğim .

System fazla bellek kullanması aslında normal bir şey. Bellekte yer kalmadığı zaman dosyaları sabit diske aktarıp orada saklamak yerine sıkıştırıp bellekte saklıyorlar. System o nedenle yüksek gözüküyor.
Konuyla ilgili bu yazıyı okuyabilirsiniz.
Why Is Windows 10's "System" Process Using So Much RAM?

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı