System Idle Process Yüksek CPU Kullanımı

Melih Özönder

Megapat
Daha fazla  
HP dizüstü bilgisayarım aşırı derecede ısınmaya başladı bende virüsten korktum. Task manager'ı açınca CPU'nun yüzde 85-95 ini yiyen bir şey gördüm:

Untitled.png

Virüs olduğunu düşündüm ve Ccleanerla temizleme yaptım. Sonrasında Avast'la bilgisayarı tamamen taradım ama hala gitmedi. Şu an bile bilgisayarım aşırı derecede ısındı ve yavaş çalışmaya başladı. Ayrıca öteki işlemlerin üstüne sağ tıklayabilip seçenekleri görebilirken, bu CPU yiyen uygulama veya işleme sağ bile tıklayamıyorum. Bunu nasıl çözebilirim ya da sorun bundan değilse neden ? CPU'nun 90'ını yediğinden beri bilgisayarım aşırı derecede ısınıyor. Virüsse nasıl silebilirim ?

Sistem özelliklerim: AMD Turion(tm) II P540 Dual-Core 2.40 GHz / ATI Mobility Radeon HD 4200

Güncel sistem kullanın. Windows 8.1'e temiz kurulumla geçiş yapın. Geçiş yaptığınızda zararlılar silinir veya deaktif olur. Tüm güncellemeleri aldığınızda driverlar da güncellenir. Halen ısınma sorunu yaşarsan da bu donanımsal bir neden olabilir. Örneğin en basitinden termal macun değiştirmen gerekebilir.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı