System service exception mavi ekran hatası

fikri123

Picopat
Daha fazla  
Arkadaşlar öncelikle merhaba. Twitch'te yayın açmaya çalışıyorum ama sadece yayında 1/2 saat geçtikten sonra mavi ekran alıyorum.
Sistem özellikleri.
  • i5 10400F.
  • GTX1650S.
  • 8 GB RAM.
  • H410M-A.
  • 240GB SSD.
Ben 8 GB RAM yetersiz geliyor diye düşünüyorum. RAM testi yaptım bir hata çıkmadı minidump dosyasını paylaşıyorum bir bakar mısınız?

HATA: System service exception

Son düzenleyen: Moderatör:
Baştan şöyle bir uyarımı yapayım, arkadaşlar bir DLL'den bahsetmiş. Sakın sorunu çözmek adına bunu internetten indirip oraya buraya atmayın. Dosyalarınıza bakıyorum şimdi.

SFC işlemini yaptınız mı? Yapın. Sonra ekran kartınızın sürücüsünü DDU ile kaldırıp güncelleyin.
Söylenen her şeyi yapın bu arada, eac dahil. Ayrıca normal kullanımda da hata alıyor musunuz, yoksa sadece multitasking yaparken mi?

Sadece multiasking yaparken alıyorum.

Ayrıca hata devam ediyorsa neden yeni dump dosyalarınızı paylaşmıyorsunuz?

Yayında olmadığım için bir hata almıyorum kardeşim.

Pekala, dediklerimi bir yapın. Sistem çok zorlandığından veya işlemci çok ısındığından alıyor olabilirsiniz diye düşünüyorum, 8 GB RAM hem yayın hem de oyun için pek de iyi bir miktar değil. Ya da stok fanla kullandığınız işlemci bu şartlar altında çok ısınıyordur.

Dediklerimden sonra sorun çözülmezse üstteki ikisinden şüphelenebiliriz.

Pekala, dediklerimi bir yapın. Sistem çok zorlandığından veya işlemci çok ısındığından alıyor olabilirsiniz diye düşünüyorum, 8 GB RAM hem yayın hem de oyun için pek de iyi bir miktar değil. Ya da stok fanla kullandığınız işlemci bu şartlar altında çok ısınıyordur.

Teşekkürler dediklerinizi yaptım sildim geri yükledim 2 saatlık bir yayında bir sıkıntı çıkmadı bir oyun daha deneyeceğim eğer bir sıkıntı olursa tekrardan rahatsız ederim.
Kardeşim ben dayanamadım uygulamayı indirdim. Baktım biraz ve RAM hatası gözüküyor, dün böyle bir şey yoktu, şimdi aynı dosya ama farklı sonuç. Neden?

Kardeşim RAM testi yaptım bir sıkıntı çıkmadı.

Ayrıca hata devam ediyorsa neden yeni dump dosyalarınızı paylaşmıyorsunuz?

Buyur yeni mavi ekran kardeşim.

Mavi ekran aldım yine ve oyun için değerlerime baktığımda hiçbir ısınma problemi ile karşılaşmadım. İşlemci ve ekran kartı hiç zorlanmıyor. Ben anlamadım acaba LoL'ü silsem mi ne diyorsunuz?
@Recep Baltaş abi, gözünü seveyim bir yardımcı ol.

Dosya Ekleri

• resim_2020-11-10_182341.png
    resim_2020-11-10_182341.png
    44,7 KB · Görüntüleme: 42
  • IMG_20201110_212259.jpg
    IMG_20201110_212259.jpg
    207,6 KB · Görüntüleme: 49
  • IMG_20201110_212306.jpg
    IMG_20201110_212306.jpg
    123,1 KB · Görüntüleme: 43
Öncelikle sakin olun, arka arkaya yazdığınız mesajlardan bildirim gelmiyor. Yani alıntı yaptığınız kişilere de, etiketlediğiniz kişilere de bildirim gitmedi. Uygulamayı indirdim diyorsunuz, ne uygulaması?

Yeni dosyayı da herkese açık olarak paylaşın.

Öncelikle sakin olun, arka arkaya yazdığınız mesajlardan bildirim gelmiyor. Yani alıntı yaptığınız kişilere de, etiketlediğiniz kişilere de bildirim gitmedi. Uygulamayı indirdim diyorsunuz, ne uygulaması?

Yeni dosyayı da herkese açık olarak paylaşın.

Minidump okuma programı.

Çipset sürücünüzü Intel'in sitesinden güncelleyin. Ayrıca RAM'lerin ve SSD'nin modelini belirtin. Tam emin olmamakla beraber sorunu Intel Rapid Storage ile ilgili bir şeyin çıkardığını düşünüyorum, sürücü eksikliği/eskiliği olabilir. Bununla ilgili bir şey yapmış mıydınız?

Çipset sürücünüzü Intel'in sitesinden güncelleyin. Ayrıca RAM'lerin ve SSD'nin modelini belirtin. Tam emin olmamakla beraber sorunu Intel Rapid Storage ile ilgili bir şeyin çıkardığını düşünüyorum, sürücü eksikliği/eskiliği olabilir. Bununla ilgili bir şey yapmış mıydınız?

Bundan 1/2 hafta önce eski bir harddisk takmak zorunda kalmıştım, isim bitince geri çıkardım çünkü kasmalar başlamıştı. Kingston 3000MHz DDR4 SanDisk 240GB SSD.

Sorunun ondan kaynaklandığını düşünmüyorum. RAM ve SSD'nin modellerini istemiştim ama böyle dediğinize göre sanırım tek modül RAM'iniz var.

Çipset sürücüsünü güncelleyin, sonra BIOS default edin. Bir süre böyle kullanın sistemi. Sorunun çözülmesi veya devam etmesi durumunda tekrar yazarsınız.

Sorunun ondan kaynaklandığını düşünmüyorum. RAM ve SSD'nin modellerini istemiştim ama böyle dediğinize göre sanırım tek modül RAM'iniz var.

Çipset sürücüsünü güncelleyin, sonra BIOS default edin. Bir süre böyle kullanın sistemi. Sorunun çözülmesi veya devam etmesi durumunda tekrar yazarsınız.

Chipset güncelledim, zaten güncelmiş. BIOS default yapmayı bilmiyorum, çok önemli mi?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı