"SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION" mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 11

GremoryRias

Hectopat
Makaleler
2
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
ASUS B550M-A ( WI-FI ) AMD RYZEN 5 4650G KINGSTON HYPERX 8 GB 3200MHZ
Meslek
Öğrenci
RAM
Patriot Viper Steel Series 8x2 3600MHz CL18
SSD veya HDD modeli
Samsung 970 Evo Plus
Ekran kartı
Sapphire Radeon RX6600
Anakart
ASUS B550M-A ( Wİ-Fİ )
İşlemci
AMD Ryzen 5 PRO 4650G
Arkadaşlar merhaba sistemde Minecraft + Media encoder açınca rastgele bir zamanda sistem takiliyor ve 5 saniye sonra sistem mavi ekran veriyor. Bu herhangi bir zaman veya oyunda olabiliyor.
Minidump dosyası paylasacaktim fakat mavi ekran 0.5 saniye ekranda kalıp sistem kendisini yeniden baslatiliyor anladigim kadariyla sistem bu yuzden minidump dosyasi vermiyor.
Memtest86 ile RAM'leri test ettim, testi basariyla gecti.
RAM'leri İncehesap'tan Gaming gecesi kampanyasindan almistim ve RAM'lerin kozmetiginde ve kutusundaki kozmetiginde bir sorun gorunmuyordu.
Ekran kartı sürücüm: 23.11.1
Video:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

@181951

Son düzenleyen: Moderatör:
SSD diskim var fakat Windows kurmam gerekiyor çok üşeniyorum ama sorun çözüleceğini umut ederekten denemeye başlıyorum.

Öncesinde, sisteme daha önce sanal bir disk oluşturacak uygulama eklediysen (Örneğin: Game Pass-XVD) O diskin olup olmadığını da kontrol et. HD Tune üzerinden diskleri seçtiğin alandan kontrol et.

Ek olarak, yeni bir disk ekleyeceksen 970 EVO'yu çıkarman gerekiyor.

Öncesinde, sisteme daha önce sanal bir disk oluşturacak uygulama eklediysen (Örneğin: Game Pass-XVD) O diskin olup olmadığını da kontrol et. HD Tune üzerinden diskleri seçtiğin alandan kontrol et.
HyperV kurulu fakat kurmadan önce de mavi ekran alıyordum.

O halde diğer diske sıfırdan sistem kurup bir süre kontrol et. Kısa bir süre yeterli olur anlamaya diye düşünüyorum.
Elimde flash bellek olmadığı için,
Bu konudan yardım alarak kurulumu yapacağım.

O halde diğer diske sıfırdan sistem kurup bir süre kontrol et. Kısa bir süre yeterli olur anlamaya diye düşünüyorum.
Merhaba, SATA SSD'me Windows 11 kurdum ve tüm sürücüleri vs. kurdum ardından Discord, OBS, Minecraft ve Media encoder yükledim. Bu 4 programı da açtım ardından arkadaşımı sesli olarak aradım ve ona ekran açtım sonra OBS'ten 240FPS'lik kayıt başlatıp o kaydı Media encoderda 60 FPS'e dönüştürdüm (dönüştürme işlemi yapılırken OBS'ten başka bir kayıt alınıyordu.) Artı olarak da Minecraft'ta sistemi zorlayacak shader pack kullandım ve sistemde 0 hata, mavi ekran vs. de yok. Sanırsam M.2'den kaynaklı bir sorun yaşıyorum.

1699955906758.png

İade de edemiyorum garanti desem Türkiye de yetkili servisi yok sanırsam.

Son düzenleme:
Elimde flash bellek olmadığı için,
Bu konudan yardım alarak kurulumu yapacağım.

Merhaba, SATA SSD'me Windows 11 kurdum ve tüm sürücüleri vs. kurdum ardından Discord, OBS, Minecraft ve Media encoder yükledim. Bu 4 programı da açtım ardından arkadaşımı sesli olarak aradım ve ona ekran açtım sonra OBS'ten 240FPS'lik kayıt başlatıp o kaydı Media encoderda 60 FPS'e dönüştürdüm (dönüştürme işlemi yapılırken OBS'ten başka bir kayıt alınıyordu.) Artı olarak da Minecraft'ta sistemi zorlayacak shader pack kullandım ve sistemde 0 hata, mavi ekran vs. de yok. Sanırsam M.2'den kaynaklı bir sorun yaşıyorum.

Sorunun disk kaynaklı olduğunu son mavi ekran kodu sayesinde fark ettim ama 970 EVO'da sorun yok. O disk de sağlam, anakart ile arasında uyuşmazlık yaşanıyor olabilir.

Sorunun disk kaynaklı olduğunu son mavi ekran kodu sayesinde fark ettim ama 970 EVO'da sorun yok. O disk de sağlam, anakart ile arasında uyuşmazlık yaşanıyor olabilir.
İşlemcim Max PCI-e 3.0 destekliyor. O yüzden olabilir mi? Anakart PCI-e 4.0 kadar destekliyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

BIOS güncelledikten sonra bile mavi ekran attı. O zaman en yakın zamanda anakart değiştirmeye çalışacağım.

BIOS güncelledikten sonra bile mavi ekran attı. O zaman en yakın zamanda anakart değiştirmeye çalışacağım.

970 EVO'yu çıkarıp bir köşede sağlamca koru. Sorunun kaynağını da bulmuş olduk, hayırlı olsun diyebiliriz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı