SystemD neden kötüleniyor?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Soru başlıkta.

Systemd bir init ve servis sistemidir. Bilgisayar açılırken çalıştırılması gereken servisleri ve uygulamaları başlatır. Bilgisayar açıldıktan sonra çalışması gereken servisleri yönetir.

Systemd kötü değildir ama biraz daha hafif init sistemleri de var.

Kötü bir şey değil.
Antix Linux'da System.d yok diyor da. Sanki kötü bir şeymiş gibi duruyor.
Systemd bir init ve servis sistemidir. Bilgisayar açılırken çalıştırılması gereken servisleri ve uygulamaları başlatır. Bilgisayar açıldıktan sonra çalışması gereken servisleri yönetir.

Systemd kötü değildir ama biraz daha hafif init sistemleri de var.
Antix Linux'da yokmuş. System.d free yazınca, sanki System.d kötü bir şeymiş gibi algıladım.

Antix Linux'da System.d yok diyor da. Sanki kötü bir şeymiş gibi duruyor.

Antix Linux'da yokmuş. System.d free yazınca, sanki System.d kötü bir şeymiş gibi algıladım.
Normalde yok gibi gözüküyor hatta antiX kullanıcıları nefret ediyor system.d'den fakat olası bir package güncellemesinde vs. sistemde belirebilir.

Yapmasi gerekenden fazlasini yapmaya calistigi ve gereksiz kalabalik/yavaslik olusturdugu icin elestiriliyor.

Ornegin cron ile yapabilecegin seyi systemd.timer ile yapmaya calisiyor.

Linux kullanicilari bilgisayarlarinda donen dolaplara karsi hassas olduklari icin bu durumdan rahatsiz olmalari dogal. Bloatware sevselerdi Windows kullanirlardi.

Sahsen ben sallamiyorum, makine stabil calissin ama 3 saniye gec acilsin umrumda degil.

Bir init sistemi degil. Init sistemine de sahip bir yazilim tomari. Bu yuzden init sistemleriyle karsilastirmak yanlis olur.

Ben de her seye maydanoz olduguna katiliyorum. Bugun network ile ilgili bir seylerle ugrasirken SystemD'nin DNS cozumlemesini yapan bir yazilimi oldugunu gordum mesela. Bunun disinda cihazin guc ayarlari, diskler falan ne bulursa bir seylere el atiyor.

Ilk basta Systemd'nin yazilisinin "System.d" veya "SystemD" olmadigini belirtmek istiyorum. Kucuk harflerle "systemd" olarak yazilir.

Ilk basta systemd, sadece bir init sistemi degildir. Systemd bircok ozellik ve program iceren bir Suite'dir. Init disinda tonla ozellik icerir. Bu da cogunun systemdyi sevmemesinin sebeplerinden biridir.

Systemd'nin sitesinden bir alinti;

systemd provides aggressive parallelization capabilities, uses socket and D-bus activation for starting services, offers on-demand starting of daemons, keeps track of processes using Linux Control groups, maintains Mount and automount points, and implements an elaborate transactional dependency-based service Control Logic.

Systemd'nin kotu yanlari arasinda gereksiz tonla yazilim ile gelmesi, moduler olmamasi, ve UNIX filosofisine uymamasi, ilk amaci olan hizli ve modern bir init sisteminden sapmasi ornek verilebilir.

Ayrica cogu distroda systemd'nin hazir olarak gelmesi init bakimindan secenegi de azalttigi bir gercek.

Fakat yeni bir kullanicisiniz sanirsam, systemd cogu kullanici icin diger init sistemleri ile ayni isi gorecektir.

Özgür yazılım felsefesine harfiyen uyan kişiler için kötü ama işlevsel olarak rakipsiz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı