T.C. kimlik numarası ile bir şey yapılabilir mi?

Usagi0

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, Instagram'da bir internet sitesinden alışveriş yaptim. EFT ile gönderdim parayı ve dekontu attim, ancak dekontu üstünde T.C.'de varmış, fark edince (birkaç dakika sonra) hemen sildim. Şimdi bu kişiler ürün falan göndermedi, büyük ihtimalle dolandırıcı. T.C. kimlik no, adres ve isimle bir şey yapilabilir mi?

Merhaba, Instagram'da bir internet sitesinden alışveriş yaptim. EFT ile gönderdim parayı ve dekontu attim, ancak dekontu üstünde T.C.'de varmış, fark edince (birkaç dakika sonra) hemen sildim. Şimdi bu kişiler ürün falan göndermedi, büyük ihtimalle dolandırıcı. T.C. kimlik no, adres ve isimle bir şey yapilabilir mi?
Pek bir şey yapamaz , bir sürü konu var okursanız.

Instagram üzerinden neden alışveriş yapma gereği duydunuz?

Hiçbir şey yapamaz şu anda T.C. vatandaşı olan herkesin T.C.'si deşifre oldu zaten 9-10 yaşındaki çocuklar T.C. buluyor öyle söyleyeyim yani. İsim soy isim nasıl önemsiz ise T.C.'de artık önemsiz oldu.

Geçmiş olsun. Umarım bir daha başınıza gelmez.

T.C ile hiçbir şey yapamazlar. Para verip MERNİS verilerine erişim sağlayanlar, verilerle falan tehdit ediyorlar.
Tesekkur ederim. Adres bilgilerim adım soyadım ve telefonumu da verdim ürün gönderilecek diye

T.C. kimlik numarası dediğiniz şey o kadar da önemli ve paylaşılması riskli şeyler değil. En basit örneği esnaflar ve şahıs şirketleri. Hepsinin işlemleri T.C. kimlik ile yapılıyor, hatta basit marketten aldığınız bir fişin üstünde bile sahibine ait T.C. kimlik numarası yazar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı