T.C. kimlik numarası ile ne yapılabilir?

Arkadaşım T.C. Kimliğimin ilk 3 hanesini ve babamın adını bana yolladı, herhangi bir şey yapabilir mi? Bir şey olur mu?

Ben de atabilirim 3 hanesini. Hiç sorun olmaz. İnternette bilgileriniz normal bir bilgi gibi geziyor zaten. Bu arkadaş da yüksek ihtimalle numaranın geri kalanını bilmiyordur. Gerçekte görüştüğünüz biri ise babanızın adını öğrenmesi zor olmamıştır.

E-Devlet'ten atılan linkten önlem alın. Ayrıca 18 yaşından büyükseniz ve oy kullanmışsanız, muhtemelen tamamını biliyorduk. 2015 Mernis data adında partiye oy verenlerin TC'si bulunuyor internette. Arkadaşınızdan 5. hanesini isteyin, biliyorsa tamamını biliyordur zaten. Şikayette bulunursunuz ileri giderse. Siber suçların hafifi olmaz. Ceza alır.

E-Devlet'ten atılan linkten önlem alın. Ayrıca 18 yaşından büyükseniz ve oy kullanmışsanız, muhtemelen tamamını biliyorduk. 2015 Mernis data adında partiye oy verenlerin TC'si bulunuyor internette. Arkadaşınızdan 5. hanesini isteyin, biliyorsa tamamını biliyordur zaten. Şikayette bulunursunuz ileri giderse. Siber suçların hafifi olmaz. Ceza alır.
18 yaşından büyük olmasına gerek yok. Mernis 2022 datalar çıktı. 18 yaş altı da sorgulanıyor artık.

Hocam bir de şunu demeyi unuttum arkadaş son üç hanesini de biliyor gene de bir şey olmaz değil mi?
O mernis ile bulmuştur büyük ihtimal. O tamamını bilse ançak şunları yapabilir.
Telefon numaranızı öğrenebilir.
Ailenizin adını, soyadını T.C'sini, Telefon numarısını bilebilir.
İleri giderse 2015 datadan ev adresinizi bulabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı