T. Telekom fiber modem ve GPON için USP güç kaynağı alırsam internet kesilir mi?

W.White

Decapat
Merhaba,

Bütün işlerim Online üzeri olduğu için kesintisiz internete ihtiyacım oluyor gün gün içerisinde elektrik kesintileri yaşıyorum bu kesintiler sonucu jeneratör devreye girene kadar anlık modemin ışıkları gidip geliyor ve sistemi açıp serverlara tekrar bağlanmam 25 dakikamı alıyor.

Bu zaman kaybını engellemek adına USP güç kaynağı alıp modemi ve GPON'u bağlayıp anlık kesintilerin önüne geçmeyi düşünüyorum ama aklıma takılan sorunun cevabını bulamadım.

Soru şu şimdi fiber modem USP'ye bağlı olsa ve elektrik kesintisinde modemin gücü kesilmese benim internetimde anlık kesinti olur mu? Yani binada fiber kutusu var ve kutudan eve kadar da fiber kablo çekili, ama bazıları binanın altındaki fiber kutunun da elektriğe ihtiyacı olduğunu bu yüzden USP bağlı olsa da senin internetin jeneratör çalışana kadar kesik kalır dedi.

Müşteri hizmetlerinin dahi bu konu hakkında en ufak fikri yok, şimdi bu fiber santralin elektriği olsa yetmiyor mu binadaki kutunun damı elektriğe ihtiyacı var çözemedim bu durumda USP almak mantıksız olur, yardımlarınızı konuyu bilen eden anlayan arkadaşlardan bekliyorum.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı