Taahhütlü internet mantıklı mı?

Merhabalar hocam ben de yaptırmayı düşünüyorum ama netspeed ve türknet de aklımı çelmiyor değil.Uydunette başvurum mevcut,perşembe kurulum yapılacak inşallah ama her an iptal ettirebilirim.Ne dersiniz,ping değerleri hız ve memnuniyetiniz hakkında bikaç şey sorsam yardımcı olur musunuz?
Lol'de ping 14. Üsküdar'da.

Son düzenleyen: Moderatör:
Lol ün sunucuları TR olduğu için max 60 alırsınız zaten. Ben CSGO, BF1, Overwatch oynuyorum bunların ping değerleri TTnet'de 60-120 arası gidip geliyor. Alıntı yaptığım kişiyle aynı tarifedeyseniz size de hız ve memnuniyet ile ilgili sorularım olucak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Türksat kablonet 50mbps 250gb akn li kullanmaktaydım 90 tl ye. Tekrar 2 senelik Türksat kablonet 50 Mbps'ye kadar 100 GB AKN'li Eko-Sınırsız 91 tl tarifesini almaya karar verdim. Aylık 600 gb indirme 100 gb yükleme yapan biri için biraz daha zor olacak ama türknet riskine giremeyeceğim. Sizde ne durumda bilmem ama türksat en azından vaad ettiğini veriyor bana. Umarım akn kalktığında sözleşme dolayısıyla sorun çıkartmazlar

Hocam ben de yaptırmayı düşünüyorum ama Netspeed ve Türknet de aklımı çelmiyor değil. Uydunette başvurum mevcut, perşembe kurulum yapılacak inşallah ama her an iptal ettirebilirim. Ne dersiniz, ping değerleri hız ve memnuniyetiniz hakkında bir kaç şey sorsam yardımcı olur musunuz?

Tabiki yardımcı olurum. Benim şahsi önerim Turknet'i deneyin derim. Eğer güzel bir hız sunuyor ise Türknet daha avantajlı şu durumda. Uydunet ise eski paketleri cidden güzeldi ama yeni paketlerini ben pek beğenmiyorum.
Ping olarak, Konya'da oturuyorum. LoL pingim 20-22 arası değişiyor stabil. Overwatch'da ben 75 ping alıyorum. Birkaç teknik ile ping değerimi 65-70 civarına çekebiliyorum. Ancak karşı apartmanda oturan arkadaşım 80-85 ping almakta. Bağlanırken kaliteli kablo bağlatmak çok önemli bu noktada. CS:GO'da ise sunuculara göre değişmekte. Avusturya sunucusu gelirse 80, Almanya sunucusu gelirse de 58-70 arası değişmekte. Genel olarak bakarsak maksimum 85 oluyor, o da kötü sunucularda. ESEA'da ise Türkiye sunucusu denk gelirse 15-20 arası değişiyor. BF1 oynamıyorum maalesef o yüzden net bir şey söyleyemeyeceğim. Onun dışında PUBG'de de kendi yaptığım testlere göre FPP modda genelde Almanya server'ları denk gelmekte. Onların ping değerleri ise ortalama 70-80 arası. Normal modda ise İrlanda serverları var ve ortalama 90-110 arası değişmekte.

Vodafone Net gibi bir firma ile yapmamanızı öneriyorum. Her hafta kesinlikle 2 kere arıyorum sorunlardan dolayı ve çalışanlardan hepsi bilgisiz insanlar. Sırf telefonu birisi açsın diye koyulmuş çalışanlardan oluşuyor. Bir keresinde internetimin gitme sebebini aradım sordum modem kapatıp açın düzelir diye cevap almıştım. Sadece bu değil daha neler neler var anlatıp da iyice sinirlenmek istemiyorum.
Aynen 30-40 arası SNR degerim olmasına rağmen surekli Vodafone sorun yaşadım. TürkNet geçiş yapmadan once herkes cok kötülemişti. Geçtim geçeli çok memnunum. Soru soracaklar TürkNet hakkında cevaplarım.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı