Sadece ders ise oyunlarda arkadaşlarınla takılıp çıkacaksan S10 FE çünkü 4.5bin TL fark var arada bu parayla da TYT veya AYT 15 tane test veya konu anlatımı kitabı alabilirsin ama oyunlar benim için çok önemli rekabet edeceğim 120FPS alamazsam ( detay vereceğim sabit FPS ile ilgili ) sinirlenirim dersen Tab s9. ekran konusunda fenin ekranı derslerde hiç sorun yaşatmaz ama oyun film dizi gibi konulada Tab s9.
İşlemci.
Eki Görüntüle 2505012
Eki Görüntüle 2505013
İşlemci, şimdik ilk göreslde Tab S9 15W enerji çekiyor yük sırasında ve kullanıcı deneyimim ile örtüşüyor ki çok ısınıyordu oyun oynarken ve FPS düşüyordu muhtemelen PUBG gibi yüz miyonalrın oynadığı optimizasyonu iyi oyunlarda 120FPS sabit verir ama ısınır fakat S10 FE 8W eneji tüketiyor yük altında yani neredeyse yarısı bu da çok daha uzun süreler sabit performans vermesini sağlıyor 60 FPS sabit keza çoklu pencerelerde de aynı şey geçerli.
Gelelim işlemci frekans hızlarına Tab S9 1tane 3.36GHz 3 tane 2.8 GHz çekirdeği var, S10 FE 1tane 2.9GHz 3tane 2.6 GHz burada işlemci biraz geride ama oyun oynamayacaksan önemli değil zaten ana görev yükünü alacak olan 3 tane çekirdek arasın 0.2GHz fark var.
Güncellemeler Tab S9 2028 de son güncellemesini alacak 2.5 yıl kaldı Android 17 güncellemesi, S10 FE 2032'ye kadar yani 6.5 yıl Android 22'ye kadar güncelleme alacak.
Özet olarak Tab S10 FE sabit performans uzun ömür dayanır Tab S9 yüksek performans verir ama sıcak ortamlarda perfomansı düşüyor yazın 60 FPS oynadığım oyunu kışın balkona çıkıca 120 FPS sabit oynuyordum. Eğer ki para önemliyse Tab S10 FE al uzun süre kullanırsın artan parayla kitap alırsın ama oyun önemliyse Tab s9. gen şuna dikkat edersen 3.5 yıl öce çıkmış Tab S8 ile S10 fenin işlemcileri aynı hızlarda ( 2. görsel )
Bana soracak olursan para ve ders önemli olduğu için Tab S10 FE alırım ( oyun konusunda eski hikayeli oyunların videolarını izlemeyi tercih ediyorum mesela The Last of Us PS3 full gameplay gibi videolar ).
Faydalandığım kaynaklar.
It's certainly commendable that Samsung wants to make its high-end tablets more affordable for users with a tighter budget. But is that truly the purpose of the Galaxy Tab S10 Fan Edition? Check out our review results and find out why we have some doubts.
www.notebookcheck.net
At 11 inches, the regular Galaxy Tab S9 is the smallest addition to Samsung's top tablet league. We put the manufacturer's latest evolutionary creation to the test.
www.notebookcheck.net
Comparison of features, performance, design, battery, camera and connectivity between the following tablets: Samsung Galaxy Tab S10 FE vs Samsung Galaxy Tab S7 vs Samsung Galaxy Tab S8 vs Samsung Galaxy Tab S9
www.kimovil.com
Eki Görüntüle 2505015
Ürünlerin çıkış tarihleri.