Tablet bilgisayar için hafif işletim sistemi tavsiyesi

• Konuyu başlatan soon
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 14
  • Görüntüleme 900
Deepin V23 veya Linux Mint Cinnamon.

Deepin bir tık sıkıntılı. Son kullandığımda (V22 galiba) İngilizce / herhangi bir dil desteği çok azdı (Çince hariç). Dili ingilizceye ayarladığımda bile sistemin çoğunluğu Çince kalıyordu. Onun hariç cidden iyi.

Puppy Linux deneseniz? Bir tık farklı bir erişim sistemi var. Mesela çoklu kullanıcı özelliği yok. UEFI ile çalışmıyor fakat legacy tip BIOS'da çok hızlı. Benim Windows XP kurulu bilgisayarım puppy Linux ile cidden canlandı. Linux'a yeni geçen biri için önermem ama uzun süredir Linux kullanıyorsanız deneyin derim.

Deepin bir tık sıkıntılı. Son kullandığımda (V22 galiba) İngilizce / herhangi bir dil desteği çok azdı (Çince hariç). Dili ingilizceye ayarladığımda bile sistemin çoğunluğu Çince kalıyordu. Onun hariç cidden iyi.
Deepin kullanılmamalı ve önerilmemeli. Deepin'in dosya yöneticisi bütün verilerinizi kendine çekiyor. Bütün özel fotoğraf ve videolarınız Çin'in eline geçiyor. Güvenli değil. Önerilmemeli ve kullanılmamalı.

EndeavourOS + Xfce kurabilirsiniz, gayet minimal bir kuruluma sahip olursunuz. Diğer bir seçenek ise saf Debian'ı en minimal şekilde kurup elle Xfce kurmak.

Yeni başlıyorsa direkt Arch'a itmek mantıksız bence. Ben kendim uzun süredir KDE Neon kullanıyorum, Arch'a geçtiğimde hiçbir şey anlamayıp geri döndüm KDE Neon'a.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı