Tablet ile programlama yapmak mümkün mü?

Üniversite öğrencisiyim bahsettiğiniz üyelik bize veriliyordu sanırım doğru mu biliyorum? Ayrıca ücretleri hakkında bilginiz var mı? GitHub hakkında çok kısıtlı bilgim var nereden bakmam gerektiğini bilmiyorum maalesef.
Evet üniversite öğrencileri ücretsiz Student Developer Pack' e sahip olabiliyor. Kullanmadığım için bende bilmiyorum fakat en son 2022' deki bilgiye göre öğrenciler ayda 60 saate kadar Codespace' i ücretsiz kullanabiliyormuş.

Evet üniversite öğrencileri ücretsiz Student Developer Pack' e sahip olabiliyor. Kullanmadığım için bende bilmiyorum fakat en son 2022' deki bilgiye göre öğrenciler ayda 60 saate kadar Codespace' i ücretsiz kullanabiliyormuş.
Çok teşekkür ederim hocam. A9+ almaya karar verdim.

Mümkün ama verimli değil.
Masaüstü tadı asla vermez.
Playstore da aradığın zaman ücretli, ücretsiz, online veya offline, etitöründen derleyici sine kadar bir sürü seçenek bulursun. Ama rahat olmaz. Ekranın yarısını klavye kaplayınca ve bir elin tableti tutmakla meşgul olunca hiç verim alamazsın.

Finansal bir sıkıntın yoksa Laptop almanı tavsiye ederim. Yine masaüstü kadar rahat olmaz tabi.

Mümkün ama verimli değil.
Masaüstü tadı asla vermez.
Play Store da aradığın zaman ücretli, ücretsiz, Online veya offline, etitöründen derleyicisine kadar bir sürü seçenek bulursun. Ama rahat olmaz. Ekranın yarısını klavye kaplayınca ve bir elin tableti tutmakla meşgul olunca hiç verim alamazsın.

Finansal bir sıkıntın yoksa laptop almanı tavsiye ederim. Yine masaüstü kadar rahat olmaz tabii.

Fiziksel klavye ve mouse de alacağım hocam. Birçok neden var en büyük nedeni de maddi durumlar maalesef.

Google colab ile sıkıntısız olarak Python yazabilirsin, üstelik kütüphane vb indirme derdi de olmuyor oldukça kullanışlı. Bizzat benim de tabletten kullanmışlığım var, hatta o kadar kullanışlı ki bilgisayardan bile kullanıyorum. Kesinlikle buna bakmanı öneririm başka bir şeye pek ihtiyacın olmayacak.

Google colab ile sıkıntısız olarak Python yazabilirsin, üstelik kütüphane vb indirme derdi de olmuyor oldukça kullanışlı. Bizzat benim de tabletten kullanmışlığım var, hatta o kadar kullanışlı ki bilgisayardan bile kullanıyorum. Kesinlikle buna bakmanı öneririm başka bir şeye pek ihtiyacın olmayacak.
Tableti aldığımda deneyimleyeceğim hocam çok teşekkürler.

Evet üniversite öğrencileri ücretsiz student developer Pack'e sahip olabiliyor. Kullanmadığım için bende bilmiyorum fakat en son 2022'deki bilgiye göre öğrenciler ayda 60 saate kadar Codespace'i ücretsiz kullanabiliyormuş.

Hocam kusura bakmayın rahatsız ediyorum ama bir soru daha sorabilir miyim?

GitHub.dev ile sizin bahsettiğiniz codespace aynı şey mi oluyor acaba? GitHub.dev ile VS Code kullanılabiliyormuş sanırım ama codespace de olduğu gibi aylık 60 saat gibi bir kısıtlama var mı ve programlama dillerini benim indirmem gerekiyor mu öğrenmek istedim.

Sıfırdan proje geliştirmek yerine programlama temellerini ve algoritma konularına çalışabilirsin. Bunun için websiteler var. Oraları kullan. Proje geliştirmek için yine online toollar var. Aç tarayıcıyı gir yap. Çalışması için nereden girdiğinin bir önemi yok. Kullanım olarak mobil cihazlardan kullanım zor olur ama imkanlar bu kadar.

Sıfırdan proje geliştirmek yerine programlama temellerini ve algoritma konularına çalışabilirsin. Bunun için web siteler var. Oraları kullan. Proje geliştirmek için yine Online toollar var. Aç tarayıcıyı gir yap. Çalışması için nereden girdiğinin bir önemi yok. Kullanım olarak mobil cihazlardan kullanım zor olur ama imkanlar bu kadar.

Hocam zaten bilgisayar bilimleri 3.sınıf öğrencisiyim. İhtiyaçlarımdan dolayı laptopumu satmak zorunda kaldım. Ödevlerimi ve projelerimi yapabilmek için ya tablet alacaktım ya da 2. el laptop ama bulunduğum şehirde pek güzel seçeneklerim yok. Farklı şehirlerden de denemeden almak istemiyorum. Bir de tabletten yazılım fikri çok hoşuma gitti. Taşıması ergonomik oluşu vs.

Tableti aldığımda deneyimleyeceğim hocam çok teşekkürler.

Hocam kusura bakmayın rahatsız ediyorum ama bir soru daha sorabilir miyim?

GitHub.dev ile sizin bahsettiğiniz codespace aynı şey mi oluyor acaba? GitHub.dev ile VS Code kullanılabiliyormuş sanırım ama codespace de olduğu gibi aylık 60 saat gibi bir kısıtlama var mı ve programlama dillerini benim indirmem gerekiyor mu öğrenmek istedim.
GitHub.dev yalnızca kod yazmak için, run ve debug edemezsiniz, var olan bir projede küçük bir değişiklik yapmak için faydalı. Fakat siz tüm development sürecini webten yapacaksınız haliyle tek seçenek codespaces gibi. Termux ile development ortamı oluşturanlar var fakat ne kadar sağlıklı bilmiyorum.

GitHub.dev yalnızca kod yazmak için, run ve debug edemezsiniz, var olan bir projede küçük bir değişiklik yapmak için faydalı. Fakat siz tüm development sürecini webten yapacaksınız haliyle tek seçenek codespaces gibi. Termux ile development ortamı oluşturanlar var fakat ne kadar sağlıklı bilmiyorum.
Anladım hocam teşekkürler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı