Tablet pili nasıl kullanılır?

Katılım
30 Haziran 2022
Mesajlar
2.587
Çözümler
6
Yer
Hatay/Antakya
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 4060 LAPTOP GPU i7-13650HX CPU 16GB 4800MHZ DDR5 RAM 512GB NVMe M.2 SSD
Cinsiyet
Erkek
Merhaba elimde bir bozuk tablet vardı. Pilini çıkardım ve pilini kullanmayı planlıyorum fakat nasıl şarj edebileceğini bilmiyorum. Tabletin anakartı elimde acaba anakartına bağlayıp mı şarj etmeliyim? Yoksa başka şekilde şarj edebilir miyim?
 
Pilin + ve - kablolarına 5 volt verin , pilin içindeki çipe dokunmadıysanız sorunsuz şarj olacaktır.5 voltu 1A şarj adaptörlerinden sağlamanı tavsiye ederim.
 
Pilin + ve - kablolarına 5 volt verin, pilin içindeki çipe dokunmadıysanız sorunsuz şarj olacaktır.

Görseli koymadım hocam bu şekilde pil. Arka tafında ise + - çıkışı var.

Elinde falan patlar, riske girme.

Hocam her pilin patlama riski var. Ben değişik şeyler denemiyorum zaten.

Pilin + ve - kablolarına 5 volt verin, pilin içindeki çipe dokunmadıysanız sorunsuz şarj olacaktır. 5 voltu 1A şarj adaptörlerinden sağlamanı tavsiye ederim.

Hocam attığım görseldeki kablolardan mı bağlamalıyım?
 

Dosya Ekleri

  • IMG_20230824_202614.jpg
    IMG_20230824_202614.jpg
    42,3 KB · Görüntüleme: 57
  • IMG_20230824_202556.jpg
    IMG_20230824_202556.jpg
    80,6 KB · Görüntüleme: 64
Son düzenleme:
Bu siyah (- ) ve kırmızı ( + ) kablolarına adaptör ile 5 volt vererek şarj edebilirsin. O + ve - hem çıkış hem giriş.

Kafamı karıştıran tek şey birden fazla kablo olması hocam onun sebebi nedir?
 
Kafamı karıştıran tek şey birden fazla kablo olması hocam onun sebebi nedir?
Yeşil olan data kablosu anakarta sinyal gönderiyor (senin onunla bir işin yok). kırmızı ve siyah kablodan 2 şer adet var çünkü pil yüksek kapasiteli ve muhtemelen de 2 A veya daha fazla akımla şarj olduğu için kablolar ısınmasın elektriği sorunsuz iletsin diye ikişer tane koymuşlar. ikişer olan kablolar aynı yere lehimlenmişler bütün siyahlar ve kırmızılar kendi renklerindeki kablolarla aynı yerlere bağlı, ordan şarj etmelisin.
 
Yeşil olan data kablosu anakarta sinyal gönderiyor (senin onunla bir işin yok). Kırmızı ve siyah kablodan 2'şer adet var çünkü pil yüksek kapasiteli ve muhtemelen de 2'a veya daha fazla akımla şarj olduğu için kablolar ısınmasın elektriği sorunsuz iletsin diye ikişer tane koymuşlar. İkişer olan kablolar aynı yere lehimlenmişler bütün siyahlar ve kırmızılar kendi renklerindeki kablolarla aynı yerlere bağlı, oradan şarj etmelisin.

Kablolar ile uğraşmayıp direk lehimlendiği yerden şarj edeceğim yani hocam. Anladım çok teşekkür ederim.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı