Taciz eden kişilere ne yapılır?

Kanıt olmadan gitsem karakola bi derdimi anlatsam çocuklarıda bulsam sonuç ne olur ? En kısa zamanda bakacağım kamera çekiyor mu orayı diye

Üzülerek söylüyorum ki karşılık vermemeniz iyi olmuş çünkü anlam veremediğim bir şekilde silahlı kişi sayısında artış var. Yumruk bile atamadıklarını bildikleri için hemen silaha sarılıyorlar. Dikkatli olmak lazım.

Haklısın. Maalesef Türk halkının öfke kontrolü pek yok. Mardindeyim gece sokaklarda bayağı silah sıkıyorlar sağa sola ve bayağı rahatsız edici. Yani silahı kullanmayı bilen biri silah elindeyken bile eli tetikte olmaz ve namluyu genelde toprağa doğru tutarken Türkiye de halay mendili gibi sallıyorlar.
Halk düzelmediği sürece bir şey bekleyemeyiz. Ben silah kullanmayı hayal etmekten bile korkarken sokakta birbirlerine sıkıyorlar.

Kanıt olmadan gitsem karakola bir derdimi anlatsam çocukları da bulsam sonuç ne olur? En kısa zamanda bakacağım kamera çekiyor mu orayı diye.

Kanıt olmadan gitsen karakola onları bulsan bile red ederler. İnkar ederler. Karakol ya seni ciddiye almaz kanıt olmadan. Veya araştıracağız derler. Eğer kameralar da bir şey yok ise takip etmezler olayı. Allah korusun bir daha böyle bir olay ile karşılaşırsanız telefonla çekin kanıt toplayın. Dediğim gibi bir hukukçuya sorun. Ve kameralara bakılmasını talep edin belki kanıt çıkar. Allah yardımcınız olsun.

Çevrede kamera kaydı falan varsa gidip şikayet edin ama delil yoksa karakol uğraşmayacaktır ve sonuçsuz kalacaksınız. Ayrıca sokakta dikkat edin silahlanmadaki artış bir yana artık herkes yanında bıçak çakı gibi aletleri rahat rahat taşıyor. Bu yüzden eğer kavga edip kendi adaletinizi kendiniz sağlamak istiyorsanız ki buda bir çözümdür mutlaka yanınızda arkadaşlarınız ile gidin ama onlar kavga etməsin eğer karşı taraf silahlı isə onlarda olaya girsin. Artık sokak kavgaları eskisi gibi değil herkes tabancaya çok kolay erişiyor.

@751134, Allah Allah yav. Öyle mi? Kanundan korkmayan kişiler zaten korkmadan silahını taşıyor. Adamakıllı caydırıcılığı olmadığı için de silahı istediği gibi çekebiliyorlar. Kavgada o silah çekenlere bir bak bakalım, kaç sabıkası vardır? Olan da kanunlara uyan gariban kişilere oluyor.
@hebevnejs, taş kurtarmaz. Silahlarının olup olmadığını bilemezsiniz.

Hocam afedersinizde ben sessiz kalmak istemiyorum, bir zarar gelirsede o zarar iyilik yolunda olur diye düşünüyorum. Ben susmak istemiyorum madem polis işe karışmıyor kanıt yok diye. Bazı böyle namus yoksunlarına sokakta cezasını nasıl veriyorlar. Tekrar söylüyorum yarın bir şey olursa bile iyilik yolunda olur diye düşünüyorum. Gece gözüme uyku girmedi sırf o olaydan. Susamam üzgünüm. Tavsiyeleriniz için minnettarım. Eklemek istedikleriniz olursa sizi can kulağıyla dinlerim hocalarım.

Selamlar, iyi haberim var hocalarım. Kamera orada varmış. Şimdi ne yapmam lazım? Adımlarım ne olmalı?

Son düzenleme:
@hebevnejs, en yakın karakola gidip şikayetçi olabilirsiniz ancak bunu ablanız yapmalı, ablanız şikayetçi olmalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı