Takılma ve kasmalar

Philologically

Megapat
Daha fazla  
İyi geceler

Bilgisayarımda ara ara oluşan takılmalar söz konusuydu. İlk başta HDD sıkıntısı var diye düşünüp test ettim ve kablo sıkıntısı olduğu ortaya çıktı fakat kabloyu değiştirdiğim halde sorun düzelmedi. Temiz kurulum yapayım dedim fakat bu sefer takılmalar gitti donma başladı. 15 günde üç kere dondu ki hiç donmazdı benim bilgisayarım. Yalnız donmalar sadece Chrome üzerinden oluyor. Biraz önce ise Just Cause 3 yükledim ve oyunu açana kadar çok kastı bilgisayar.

12GB ram kullanmaktayım. FX8300 ve Gtx960 ekran kartım var. Ya anakartımın sata portunda bir sıkıntı var ya da 12gb ram kullanıyorum diye böyle oluyor diye düşünmekteyim. Bana tek, çift veya full slot kullanmam gerektiği üç slot kullanmamam gerektiği söylenmişti ne kadar doğru bilemem. İşlemcim sıvı soğutmalı, kasam ise Zalman Z3 Plus.

Merhaba

Öncelikle Sisteminiz tam olarak nedir ?

Sırayla
1- Sürücüleriniz güncel mi ?
2- BİOS sürümünüzü kontrol ettiniz mi güncel mi ?
3- Termal macunu en son ne zaman değiştirdiniz ?
4- Oyun içi sıcaklık değerleriniz nelerdir ?

Merhaba

Öncelikle Sisteminiz tam olarak nedir ?

Sırayla
1- Sürücüleriniz güncel mi ?
2- BİOS sürümünüzü kontrol ettiniz mi güncel mi ?
3- Termal macunu en son ne zaman değiştirdiniz ?
4- Oyun içi sıcaklık değerleriniz nelerdir ?
MSI 970A-G46 Anakart
AMD FX8300 (Sıvı soğutma)
12GB DDR3 1600 bellek
1TB WD Blue HDD
MSI GTX 960 4 gb

Sürücülerim güncel. Günü gününe yapıyorum hepsini ve bazen kendim manuel kontrol ediyorum. Bios sürümüm de güncel. İşlemci macununu değişmeyeli uzun zaman oldu ki dün akşam aldım macun bugün yenileyecem. Cooler Master marka macun.

Giriş.jpg Oyun.jpg
Oyundan çıktıktan 20 dk sonra tekrar kontrol ettiğimde GPU 20 derecelik, işlemci 6 Derecelik soğuma gösterdi. Ram kullanımı neredeyse %80 azaldı, işlemci ise sıfır kullanım gösteriyor.

PSU'nuz kasanızın içindeki PSU mu? Ayrıca ne gibi durumlarda donuyor?
Cooler Master 650M 80+ Plus bronze kullanıyorum. Kendim ayrıca satın aldım. Donma olayları ise şöyle; geçenlerde 2 defa video izlerken dondu dün ise bilgisayarı açtım mutfağa gittim geldiğimde açılıp donmuş olduğunu gördüm. Bu sabahta internette gezerken dondu.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı