Çözüldü Taksitli alışverişte ürünün fiyatı kadar kullanılabilir limit olması gerekli mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çözüm
Taksitli alışverişi biraz yanlış anlayabiliyor insanlar hocam. Aslında ürünü taksitle alırken satıcıya taksit taksit vermiyoruz. Satıcı, bankadan ürünün ücretini tam olarak alıyor. Banka bizim borcumuzu aylara bölüyor.
Taksitli alışverişlerde ürünün/ürünlerin toplam tutarı ne kadarsa, kredi kartınızda en az o kadar kullanılabilir limit olması gerekmekte. Yani evet, 449 TL yatırmanız gerekiyor.

Ayrıca taksitler için banka faiz uyguluyorsa, o faiz miktarının da ek olarak kullanılabilir limit de bulunması gerekiyor tabii.

İfadeler: T21
Taksitli alışverişlerde ürünün/ürünlerin toplam tutarı ne kadarsa, kredi kartınızda en az o kadar kullanılabilir limit olması gerekmekte. Yani evet, 449 TL yatırmanız gerekiyor.

Peki 12 ay boyunca o 450 TL'yi harcayamıyor muyuz, yoksa 1 kere yatırdıktan sonra o 410 TL'yi çekip ayda 37 TL atsak oluyor mu?

Kredi kartınızda 450 TL limit olması gerekiyor, bunu aldıktan sonra her ay 37 TL kartınızın borcu çıkacak, o borcu her ay ödemeniz gerekecek. Yani şu an ihtiyacınız olan şey 450TL limiti olan bir kart(içinde hiç para olmasa da olur), fakat gelecek ay o kartın içine 37 TL atmış olmanız gerekecek.

Peki 12 ay boyunca o 450 TL'yi harcayamıyor muyuz, yoksa 1 kere yatırdıktan sonra o 410 TL'yi çekip ayda 37 TL atsak oluyor mu?
Taksitli olduğu için dönem borcuna direkt olarak fiyat değil taksit tutarı yansır. Kredi kartının borcu az gelir, aslında taksitin olayı da budur; siz bankanın parasını kullanıyorsunuz, geri öderken de bankaya ödemiş oluyorsunuz taksitle.

Papara ile sipariş edeceğim, ne yapmam lazım?

Papara ile taksit yapılıyor mu ki?

Bilmiyorum ki merak ettiğim için sordum Annemin hesap kartından çektirsem olur mu?
Papara'yı bilmiyorum dostum, hiç kullanmadım ben normal kredi kartı için konuştum. O tip kartlar genelde peşin ödeme için kullanılır ama dediğim gibi hiç kullanmadığım için yorum yapamıyorum.

Peki annemin hesap kartına şu an 37 TL atıp ilk ayı çektirsem sipariş edebilir miyim? Sonra her ay 37 TL atarım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…