Tam olarak nereden geliyoruz?

Bu sorunun cevabini henuz bilmiyoruz, bir gun ogrendigimizde de bunu bilimsel ilerleme sayesinde ogrenmis olacagiz, Arapca metinler sayesinde degil.
Bir şey oldu ve ortaya bir patlama çıktı. Bunun anlamı hiçlikten bir enerji var oldu demek olmuyor mu? Yani anlamlandıramadıkları bir boşluktan bir enerjinin ortaya çıkması.. Anlamlandıramadığın için orası senin mantığına göre dolaylı olarak hiçlik oluyor. O enerjinin nasıl oluştuğunu, arkasında neler döndüğünü bilmiyorsun çünkü.. Şimdilik bir boşluk, hiçlik..

Dünya beni yarattı, dünya'yı da yaratıcı. Bu bir noktadan sonra kısır döngü oluyor. Bu sorunun egale olması için de birinin en başta olması gerek. Nasıl en başta peki? Şu anlık bunun tam cevabını bilmiyoruz. Ama biliyoruz ki dünya'nın farklı bir tatmin, farklı bir tiyatro, farklı bir gerçeklik olduğunu. Düşünebiliyoruz ki bizim bile farkına varamıyacağımız gerçekliklerin var olduğu gerçeği..

En baştakinin parçasıyız. En baştakinin de yaratılmaması için oranın gerçekliğinin, algısının başka ve farklı olması gerekiyor.

Yaratılmadıysan, aynı zamanda yaratamazsın. Bu mantıksız.. Hep varsan, ancak var olanının üzerinde oynama yapıp farklı reaksiyonlar, oluşumlar meydana getirirsin.

Yani en baştaki yaratılmadıysa, bizler de yaratılmadık.. Kimse bizleri yaratmadı.. Biz hep vardık ve farklı şekillere girdik..

Yoktan var etmek demek, yok varsaydığımınızın bile bir enerji olduğu gerçeği demek.. Bir illüzyon olarak bunu varsayıyoruz, bu varsayıma da yoktan var etmek adını veriyoruz..

Bunlar benim düşüncem, katılmıyabilirsiniz, ya da tam olarak kanıtlanmıyacağını da söylüyebilirsiniz..
Yaratıcının; zaman, mekan, gerçek veya varlık gibi kavramlarla ifade edilmesi mümkün değilken onun yaratma kabiliyetini koşullarla sınirlandırmak, kendi yaratıldığınız sınırlar ile alakalıdır.



Bir de bağışlayıcılığın ve rızkın herkese verilmesinin konu ile bir ilgisi yok.
Yaratıcıyı bütün ihtimallerle bağdaştırmakta kişinin hayal gücüne dayalıdır..
Hop, var ettim! Hop, düşündüm ve var oldu! Yaratıcı; Üf, ben bile böyle bir gerçekliğin var olduğunu bilmiyordum, yeni yarattım.. Eğlencelik replikler.. Mantıksızlık ötesi.. Katılmıyor olabilirsin, saygı duyarım. Bu da benim bakış açım..

Ayrıca ben Rahman kelimesini erkek spermi olarak nitelendiriyordum, rahimin de bir rahim olduğunu. Yani hem erkek, hem de dişil güce sahip olduğunu varsaydım o cümlede. Bu kitaplar falan başka bir şey, herkes kendine göre kelimeyi yargılıyabiliyor..
 
Bu idrakin üzerine söylenebilecek bir şey yok. Kelimeleri bile kendinize indirgerseniz, kendi tahayyülünüze hapsolursunuz.
Haklısın. Rahman ve Rahim cümlesini duyduğumda bana hem erkek hem de dişil gücü temsil ettiğini çağrıştırırdı. Tam anlamını araştırmadığım için aklımda öyle yer edinmiş. Şimdi de o çağrışımı yaptığı için kullandım.

Herkesin kendine göre kelimeyi yadırgıyabiliyor derken ki kastim; Belirtilen şeyin kişilerce farklı anlam çıkırabileceği. Tabii orada tek bir anlam varmış, ben öyle anlamışım.. Yani bağnazlık yok..
 
Bir şey oldu ve ortaya bir patlama çıktı. Bunun anlamı hiçlikten bir enerji var oldu demek olmuyor mu?

Hayir. Ne oldugunu bilmedigin seyin hiclik olup olmadigini da bilemezsin. Bilmiyoruz sadece.


Dünya beni yarattı, dünya'yı da yaratıcı. Bu bir noktadan sonra kısır döngü oluyor. Bu sorunun egale olması için de birinin en başta olması gerek.

Hayir. Lineer bir sistem olmak zorunda degil. Belki de sonlanandiktan sonra basa donuyordur, cemberin baslangic noktasi olmadigi gibi. Bunu da bilmiyoruz yani.

Yani en baştaki yaratılmadıysa, bizler de yaratılmadık.. Kimse bizleri yaratmadı.. Biz hep vardık ve farklı şekillere girdik..

Bu kisma katiliyorum. Yani maddenin form degistirip "insana" ya da "karbona" donusebildigi fikri bence akla yatkin.

Bunlar benim düşüncem, katılmıyabilirsiniz, ya da tam olarak kanıtlanmıyacağını da söylüyebilirsiniz..

Biliyorum, tartisiyoruz yalnizca. Ama bu sorunun cevabi olmadigi icin laf salatasina donme ihtimali yuksek, o yuzden bir noktada cevap vermeyi kesebilirim.
 
Kafasında soru işareti olanları, bir kez Kur'an meali okumaya davet ediyorum. Kafanızdaki tüm sorulara çözüm bulacaksınız. Test edildi. Onaylandı.

Okudum, yazdım, çizdim ve tatmin etmedi. Her konuyu, felsefeyi ele aldım ve son olarak dinlerden koptum. Sonra her şeyden kopup olayları en baştan kendimce ele aldım. Devamında bu görüşleri oluşturuyorum.

Sana da tavsiye ederim, gerekli bakış açısına sahipsen kitaplardan bağımsız her şeyin üstesinden gelebilirsin..
 
Yoktan var edebilmek için kendinden bir parça, bir enerji kullanması gerekir.
Yok olan bir şeyi nasıl var edebiliyor, bu ne kadar mantıklı? Ancak kendinden bir parçayı koparabilir.

İhtimallerin içinde boğulmamak gerekir. Her ihtimalin olasılığı var diye sihirbaz bir yaratıcının var olması bana gerçek gelmiyor.

Hop, düşündüm ve var oldu! Hooop, düşünmeden bile var edebiliyor!

Her ihtimalde bile kendinden bir parça koparmak zorundadır. Kendinden bir düşünce koparması gibi.

Böyle bir yaratıcı var diyelim. Sana sonsuz lanet dilemez mi? Ne kadar mantıklı? Ya ne kadar şanslı, her şeye kadir, her şeyin yaratıcısı. Tadına bile varamıyacağımız kadar huzuru ve mutluluğu tadıyor. Nasıl böyle iyi mi, böyle mantıklı geliyor mu?

Hiçbir gerçeklik böyle bir düzene, güce ev sahipliği yapmaz. İçgüdüleriniz bile böyle bir gücün mantıksızlık ötesi olduğunu kavrıyabiliyor.

Doğurur, yaratıcının bir paçası olduğu gerçeğini hiçbir şekilde değiştirmez.
Kendinden bir düşünce koparır, bu düşünceyi bir güce dönüştürür ve aksiyon gerçekleşir. Yoktan var edebilmek için kendinden bir enerjiyi reaksiyona döküp, o reaksiyonla beraber farklı bir enerji elde etmesi gerekir.

Bu da kendinden kopardığı bir düşünce demektir. Kendinde var olan bir düşünceyi dışarıya yansıtmak demek oluyor. Her ihtimalde asıl yaratıcı aynı zamanda rahman ve rahim oluyor. Kendi parçası oluyoruz.

Benim içgüdülerime göre de asıl olanın parçası biziz, onun bizden hiçbir farkı yok. Sadece farklı bir gerçeklikteyiz, farklı bir algıdayız. Bir tiyatro deneyimliyoruz.

Yoktan var etmek bizim için imkansız olduğu için ne kadar mantıklı diyorsun ama bu sistemleri ekosistemi galaksi vb insanın hizmetine sunulmuş yüzbinlerce şey var yaratıcı yoktan var edebiliyor ama biz bunu tam anlayamıyoruz çünkü sınırlı bir beyin yapımız var öldükten sonra her şeyi öğreneceğiz zaten.
 
Okudum, yazdım, çizdim ve tatmin etmedi. Her konuyu, felsefeyi ele aldım ve son olarak dinlerden koptum. Sonra her şeyden kopup olayları en baştan kendimce ele aldım. Devamında bu görüşleri oluşturuyorum.

Sana da tavsiye ederim, gerekli bakış açısına sahipsen kitaplardan bağımsız her şeyin üstesinden gelebilirsin.

Peki mucizeleredemi inanmıyorsun peygamberlerin mucizeleri kurandaki mucizeler suların karışmadığının bilgisinin 600'lü yıllarda bildirilmiş biride dünyanın geoit şeklinde olduğu o dönem çoğu kişi yuvarlak olduğunu iddia ediyordu ama tam olarak geoit şeklinde olduğu kuranda bildirildi böyle yüzlerce mucize var.
 
Evren ışık hızından bile daha hızlı genişliyor evrenin sonunu bulmamız şu anki teknoloji ile imkansız yani aslında imkanlı ama bir bakımdan da imkansız çünkü ışık hızından daha hızlı genişlediği için biz milyonlarca yıl önce ki yerini görebiliriz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı