Tam Takım Oyuncu Bilgisayarı Tavsiyesi

• Konuyu başlatan Reiz
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 35
  • Görüntüleme 3.280
Bence SSD'yi Samsung EVO 120 gb olanından alın. Fazla fark olacağını düşünmüyorum fakat güzel bir SSD cidden.

Aslında bende Samsung Evo taraftarıydım fakat özelliklerine bakıldığında Okuma ve Yazma oranları arasında Corshair daha hızlı gibi görünüyor. Bu yüzden tercih ettim, sizce yanlış mı düşünüyorum?

NOT: SSD bilgim yok denecek kadar az :)

GTX970 stoklarda yok, ön sipariş var. O yüzden başka ekran kartı önerisi arıyorum :(

Şimdi fiyat performans değerlendirmesi yaptığımızda bu yukarıdaki sistemi mi almak mantıklı? Yoksa aşağıdaki güncellemeyi yapmak mı?

Öncelikle benim mevcut sistemim;
  • Asus H81M-Plus - 0 TL
  • Intel I5 4690K - 692 TL
  • Gskill ripjaws 4GB Ram 1600 (4x2) - 139 TL
  • Samsung Evo 120 GB SSD - 209 TL
  • Samsung HD322hj - 0 TL
  • TSST Corp CDDVDW - 0 TL
  • Zalman Z3 Plus - 135 TL
  • Zalman 600W Güç Kaynağı - 175 TL
  • Asus 23,6'' 1ms Monitör - 553 TL
  • TOPLAM 1903 TL
  • +EKRAN KARTI

4690K yanına düzgün bir anakart alabilirsin. O.C yapmayacaksan alma! Dilediğin harddiski kullan, sanırsam o HDD 7200Rpm dönüş hızına sahip. Ama sen yine de Barracuda al.

Ekran kartı olarak şu anda tek çaren GTX970 beklemen. Çünkü sana R9 290 veya R9 290X bile önersek GTX970'in arkasında kalıyor.

Forumda dün konuyu açtığımdan bu yana konuyu takip eden ve destek olmaya çalışan herkese sonsuz teşekkür ederek son karar kıldığım sistemi sizlerle paylaşıyorum;

2.jpg

Şimdi mevcut sistem an itibariyle 4286 TL gibi bir rakamla toplanabiliyor. Ancak sorulması gereken sorular;

• GTX970 ön siparişte ve ne zaman stoklara gireceği hakkında bir bilgiye ulaşamadım. Bunun bana ulaşma süresi ne kadar sürer? (Mesela; GTX980 30/10/2014 stok giriş tarihi)
  • Sistem içerisinde uyumsuz bir parça seçimi var mı? (Ram vs Anakart vs İşlemci vs ...)
  • Sizce bu sistemin hakkı 4300 TL midir? Yoksa bu paraya daha iyi bir sistem toplanabilir mi?

Sorulara verilecek yanıtlar için akşam mesaiden sonra teşekkürlerimi ileticem,

Şimdiden gösterilen ilgi ve alaka için teşekkürler technopat forum.

Tamam ben bu sistemi şimdi satın almak istiyorum desem bu parçalar elime ne zaman geçecek? Bence asıl önemli olan soru bu. :)

Hocam 4690K ile 4690 arasındaki fark, sonunda "K" olan işlemciye O.C. yani overclock (Türkçe'ye çevirilmiş hali ile hız aşırtma) yapabiliyorsunuz. Ancak siz overclock yapmayacağınız için 4690K'ya fazladan 86 lira vermemeniz taraftarıyım. O paraya G300 mouse alırsınız. :)

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı