Tamamen görünmez olmak için ne yapmalıyım?

Hiçbir zaman tamamen görünmez olamazsınız. İnternet servis sağlayıcınız her şeyi görebilir. Hadi VPN kullanıyorsunuz diyelim. Bu kez de VPN şirketi sizi izleyebilir.
DNS over HTTPS ve Tor ağı ile %99,9999 anonim olursunuz yanlış bilgi.

Ama tor Türkiye'de kullanmak yasak.
Yasak değil. Tails OS'i duymadınız sanırım.

Tabii biz burada tartışırken mükemmel bir trolle hepimizi kandıran konu sahibi ortalarda yok.

DNS over HTTPS ve Tor ağı ile %99,9999 anonim olursunuz yanlış bilgi.

Hocam neden şimdi yazdınız? Ben de konuyu güncel sandım.

Bu konu hakkında doktorunuza danışmanız gerek.

Bir adamın yaptığı bir işletim sistemine koyulan bir özellik bizde yasak olamaz mı? Yeterince engel olamamaları onu izinli yapmıyor.

PS: Konuyu iyi hortlatmışsın kardeşim 😂

Bu konu hakkında doktorunuza danışmanız gerek.

Bir adamın yaptığı bir işletim sistemine koyulan bir özellik bizde yasak olamaz mı? Yeterince engel olamamaları onu izinli yapmıyor.

PS: Konuyu iyi hortlatmışsın kardeşim 😂
Hayır ben hortlattim. Ayrıca yasak değil şimdi kurup kullanabilirsin.

Selamlar. Çok değil, bir ay öncesine kadar, bende sizler, sizlerden kastettiğim ortalama bir insan gibiydim. Üç sayfalık bir kullanıcı sözleşmesi metnine bile katlanamazdım. Klasik tek bir şifrem vardı, sitelerin şifreler ile ilgili küçük değişik ilkeleri varsa ona göre minnacık değişiklikler yapardım. İnanamayacaksınız ama büyük paralar yatırdığım sitelerin hesaplarında bile. Facebook kullanırdım. Messenger kullanırdım. WhatsApp kullanırdım. Google'da kullanırdım. Google'ın her türlü hizmetini kullanırdım. Arama motoru, YouTube, Gmail, Drive, photos, her şey, ama her şeyini. Uzun bir süre Google ve Facebook'un bizi takip ettiğini söyleyen haberler gündemi sallasada ben hiç oralı olmadım. "Amaan, ne olacak sanki beni takip ediyorsa. Yine çerezlerle bana hizmet edecekler o kadar." Ancak bu uzun süre sürmedi. Çok ileriye gittim. Dersimi aldım. Sonuç olarak çok büyük bir meblağ ödemek zorunda bırakıldım. Bütün bunların ihmalimden kaynaklandığını biliyordum. Ve bir haftada bu hale geldim: Az önce saydıklarımın hiçbirini yapmamaya başladım. Tüm Google hizmetlerini kaldırdım. Ancak ne kadar gizli hissetsemde hala içimde bazı şeyler rahat hissettirmiyor. Mesela çerezleri kapatarak Opera kullanıyorum (hızdan feragat edebilirim). Bedava bir VPN kullanıyorum ve protonmail kullanıyorum (paradan da feragat edebilirim). Ve telefonum da ne kadar hiçbir Google hizmeti bulunmasa bile sonuçta Android Google tarafından geliştiriliyor. Zaten bilgisayarıma Linux kurmayı düşünüyordum. Telefonuma da Linux kurmalı mıyım? Peki VPN, gizli tarayıcı ve arama motoru servisleri gizlilik için yeterli midir? Ve sanırım tik oldu bende, güvenilir sitelere dahi itibar etmiyorum çerezler konusunda. Ancak Technopat kanalını uzun zamandır takip ediyordum ve sizin profesyonelliğinize güveniyorum. Ayrıca not düşeyim, kişisel tavsiye istemiyorum. Bir kaç tane daha forum sitesinden yardım istedim (ismi lazım değil) ve 10 cevaptan 9'u kişisel tavsiyeydi, "Rahatla kardeşim, bir şey olmaz." tarzı. Ben hackerların gözde kurbanlarından biriyim ve bu gizlilik kararlarımdan gayet memnunum, yakınlarım da öyle. Teşekkür ederim.

Görünmez anonim olmak istiyorsanız , sahte ağlar ve en önemlisi vekil sunucular arasında gezinti yapmak durumundasınız .

İlla klasik WAN HTTP HTTPS FTP port fark etmez , anonim gezinti yapmak istiyorsanız ..

TOR NODE , TOR ağı dediğimiz vekil sunucular PROXY aralarında gezinti ve mümkünse tarayıcının kimliği BROWSER ID , CANVAS ID , saklanması ve GEO LOCATION gibi özelliklerin hepsinin devre dışı bırakılarak gezinti yapılmasıdır .

Hayır ben hortlattim. Ayrıca yasak değil şimdi kurup kullanabilirsin.
Dostum Onion ağını kullanmak yasak. Daha doğrusu verilerini gizlemeye yönelik yaptığın her şey yasak. Emin olmamakla beraber şuan için vatandaşlar bu yükümlülüğe sahip değil ancak İSS'ler seni engellemekle mükellef. Ellerinden geldiğince ellemeye çalışıyor onlarda.

Dostum Onion ağını kullanmak yasak. Daha doğrusu verilerini gizlemeye yönelik yaptığın her şey yasak. Emin olmamakla beraber şuan için vatandaşlar bu yükümlülüğe sahip değil ancak İSS'ler seni engellemekle mükellef. Ellerinden geldiğince ellemeye çalışıyor onlarda.
O zaman illegal yaşıyorum :D bende engelli değil bu arada.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı