Tamir görmüş ekran kartı nasıl anlaşılır?

Makaleler
1
Yer
Eskişehir
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba resimdeki R9 390'ın GPU'su acaba tamir görmüş müdür? Şüpheye düştüm çünkü, daha önce hiçbir kartta görmediğim şekilde GPU'nun çevresinde silikon var, fotoğraf şu;
-Bu arada kart çizgili görüntü veriyor, reballing yardımcı olur mu?-
IMG_20190525_133914-min.jpg
IMG_20190525_133926-min.jpg

(Bahsettiğim silikon GPU'nun kenarlarında.)

Masaüstü gpu larını bilmiyorum ama notebook gpu larında ve hq serisi onboard işlemcilerde o silikon dediğiniz şey, (teknik adı vardı, unuttum) fabrika çıkışlı olarak geliyor. Görevi ise yüksek ısılarda bacaklarda lehimler erisede komponenti sabit tutarak arıza çıkarmasını önlüyor. Fakat bu tamir görmüş yada görmemiş anlamına gelmez, amma velakin tamir görmüş ise işinin ehli yerde, çok kaliteli şekilde onarıldığı anlamına gelir, çünkü 2. Sınıf notebook tamircileri, onardıkları çiplerde kurşunlu lehim kullandıkları ve bu silikonu kullanamadıkları ıiçin 3-6 ay gibi bir sürede tekrar arıza veriyor.

Arkadaşlar merhaba resimdeki R9 390'ın GPU'su acaba tamir görmüş müdür? Şüpheye düştüm çünkü, daha önce hiçbir kartta görmediğim şekilde GPU'nun çevresinde silikon var, fotoğraf şu;
-Bu arada kart çizgili görüntü veriyor, reballing yardımcı olur mu?-
Eki Görüntüle 397649Eki Görüntüle 397650
(Bahsettiğim silikon GPU'nun kenarlarında.)
Ekran kartının arka vidadında bi sticker olur. O yoksa içi açılmıştır.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı