Tamirciler kasten arabaları mı bozuyor?

Krank kasnağı, buji falan sorunlu olabilir mi acaba? Motor contası durumu nasıl, sıvı girmiş olabilir mi?

Alt kartelde çok eskiden bir ezik vardı ondan kaynaklı değil, buji sorunlu olsa marş basmazdı bizim sorunumuz motorun kilitlenmesi, yani arabayı viteste yokuştan bıraksan debriyajı bırakınca araba motoru çeviremediğinden yerinde duruyor. Conta ve kartel temiz herhangi bir yerde yağ kaçağı sıvılarda kaçak vb yok.Şuan üst kapak milinden şüpheleniyorum milk kırılmış ya da dişlileri sıkıştırıyor olabilir.Bakalım tamirci söküp söyleyecek her şeyi.

Alt kartelde çok eskiden bir ezik vardı ondan kaynaklı değil, buji sorunlu olsa marş basmazdı bizim sorunumuz motorun kilitlenmesi, yani arabayı viteste yokuştan bıraksan debriyajı bırakınca araba motoru çeviremediğinden yerinde duruyor. Conta ve kartel temiz herhangi bir yerde yağ kaçağı sıvılarda kaçak vb yok.Şuan üst kapak milinden şüpheleniyorum milk kırılmış ya da dişlileri sıkıştırıyor olabilir.Bakalım tamirci söküp söyleyecek her şeyi.
Hayırlısı hocam, geçmiş olsun. İnşallah düzgün bir motorcuya denk gelmişsinizdir.

Hayırlısı hocam, geçmiş olsun. İnşallah düzgün bir motorcuya denk gelmişsinizdir.
Sağolun hocam, hala fırsat bulamadım bugün yarın sanayiye götüreceğim aracı

Son durum: Güvendiğimiz işçiliği iyi bir ustaya motoru toplattık
İşçilik 13k (pazarlık yapıldı)
Piston sekman, krank keçesi,yataklar 6k
Enjektör bakımı 2k
Turbo bakımı 1k
Yeni kartel
Yeni yağ pompası v.b ...

Yani aracın her şeyini baskı balatadan tutun en küçük civatasına kadar hazır motor inmişken yaptırdık ve 35k ya patladı.Zorlasaydık 21k civarı hallolurdu ama bu seviyeye gelmişken eli yüzü düzgün olsun istedik.Allahtan motor marş alırken kitlediği için üst kapak gibi hayati yerlerde hasar yoktu.Şimdi araba saat gibi, rodajda olduğu için dikkatli sürüyorum.

Size tavsiyem dizel araçlarda 2bin devirin aşsağısına 3 bin devirin yukarısına çok çıkmayın, arasın altına dikkat edin taşa falan vurmayın, bu devirde her şey pahalı.

Enjektör bakımı 2k
Turbo bakımı 1k
Yeni kartel
Yeni yağ pompası v.b ...

Yani aracın her şeyini baskı balatadan tutun en küçük civatasına kadar hazır motor inmişken yaptırdık ve 35k ya patladı.Zorlasaydık 21k civarı hallolurdu ama bu seviyeye gelmişken eli yüzü düzgün olsun istedik.Allahtan motor marş alırken kitlediği için üst kapak gibi hayati yerlerde hasar yoktu.Şimdi araba saat gibi, rodajda olduğu için dikkatli sürüyorum.

Size tavsiyem dizel araçlarda 2bin devirin aşsağısına 3 bin devirin yukarısına çok çıkmayın, arasın altına dikkat edin taşa falan vurmayın, bu devirde her şey pahalı.
Kitleme sebebi: yağ pompası sıkışmış, düşük devirli sürmekten ya da karteli taşa vurmaktan kaynaklanmış olabileceğini söylüyorlar.

Sağolun hocam eksik olmayın, şuan gayet iyi en ufak bir aksilik yok inşallah böyle devam eder.

Enjektör bakımı 2k
Turbo bakımı 1k
Yeni kartel
Yeni yağ pompası v.b ...

Kitleme sebebi: yağ pompası sıkışmış, düşük devirli sürmekten ya da karteli taşa vurmaktan kaynaklanmış olabileceğini söylüyorlar.

Sağolun hocam eksik olmayın, şuan gayet iyi en ufak bir aksilik yok inşallah böyle devam eder.

Son düzenleme:

Enjektör bakımı 2k
Turbo bakımı 1k
Yeni kartel
Yeni yağ pompası v.b ...

Geçmiş olsun hocam, kazasız belasız kullanırsınız umarım.

Forumda fazla aktif değilim artık, kusura bakmayın yanıt yazamadım uzun süredir :)

Yaşadığınız duruma üzüldüm. Bu kansızlıktan vazgeçmiyorlar.

Sağ olsunlar motor soğutma sıvısına çeşme suyu koyuyor ustalarımız.
Eninde sonunda rektifiye için yine ona geleceğimizi biliyor olmalı bu tilkiler.

1 haftadır başıma gelen hadiselerden bahsetmek istiyorum. 2011 model 250 binde citroën nemo aracım 5 gün önce sabah çalıştırdıktan 10dk sonra direksiyon hidrolik hortumunu deldi, hadi 12 yaşında araba dedik normaldir dedik 1500TL o sabah gitti. 2 gün sonra yine sabah bu sefer debriyaj teli koptu hadi tamam o da eskidi normaldir dedim. Bu sabah arabamı çalıştırdım 1 saniye ya çalıştı ya çalışmadı araba direkt motor kilitledi. Yani benim aklım almıyor acaba bilerek yağ pompasını ayarladılar mı 3-5 gün sonra motor kitlesin diye? Öbür türlü neden üst üste geliyor bu sorunlar hiç anlamıyorum. Şimdi Allah bilir kaç bin TL masraf çıkaracak, sizin bu konuda fikriniz nedir?

Hocam üzülerek söylüyorum ki bazı ustalar yapıyor. Her usta demiyorum bende ustayım lakin yapan meslektaşlarımız var bunu utana sıkıla söylüyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı