Tangzu Wan'er Shangguan Jade

Herkese merhaba, bugün sizler için 28 Haziran'da 860₺'ye aldığım ve 5 veya 10 Temmuz'da elime ulaşan 12 gündür deneyimlediğim Tangzu Wan'er'i inceleyeceğim.

Bu arkadaşın Türkiye'de bir tek bende olduğunu düşünüyorum. Sebebi ise yeşim versiyonu yeni çıkan bir model ve aralarında 200₺ gibi fiyat farkı vardı ben alırken ve Türkiye'de pek ekstradan para verecek kişi olmadığını düşünürsek bu ekonomide bende tek olduğunu düşünmekteyim.

Bu modelin sadece renk, tasarım ve kutu farkı vardır ses olarak siyah ve diğer renkleri ile aynı ses performansına sahiptir onun dışında bir fark yoktur!

Markaya göz atalım
Markaya göz atmak istersek marka anladığım kadarı ile eski Çin hanedanlarından Tang Hanedanlığından yola çıkarak marka adı ve ürün isimlendirmelerini yapan bir firma. Keza ürünlerine göz atacak olursak Tangzu Yuan Li'nin ismi Tang Hanedanlığının kurucusu ve ilk imparatoru olan Gaozu'nun asıl adı olan Li Yuan'dan gelmektedir. Keza aynı şekilde Tangzu Shimin Li ise Gaozu'nun 2. oğlu olan İmparator Li Shimin'den, Tangzu Princess Changle ise adı üstünde Li Shimin'in kızı olan prenses changle'den, Tangzu Zeitan Wu ise Tang İmparatorluğunu ortadan kaldırıp İkinci Zhou Hanedanlığı başlatan Çin tarihindeki ilk ve tek imparatoriçesi olan Wu Zeitan'dan, Tangzu Wan'er SG ise Tang ve Wu Zhou hanedanlığının imparatorluk eşi olan aynı zamanda ise politikacı ve şair olan Shangguan Wan'er'den ismini almaktadır.

Benim gibi meraklıları için hoş bir detay açıkçası.
(Ufak tefek hatalar veya eksik bilgiler olabilir wikipedi üzerinden yaptığım araştırmalar ile yazdım)

Kutusu
Kutusu ile başlayalım. Kutusuna baktığımızda karşımıza anladığım kadarı ile Shangguan Wan'er ablamız, turna ve bazı Çin motifleri ile birlikte karşımıza çıkıyor. Arka kısmına baktığımızda ise yine bir turna motifi ve ürünün özellikleri karşımıza çıkıyor. Gayet hoş bir kutu kutularımın arasında memnuniyetle sergileyebileceğim bir kutudur.

WhatsApp Image 2023-07-22 at 10.32.18 PM.jpeg
WhatsApp Image 2023-07-22 at 10.32.18 PM (1).jpeg


Kutu içeriği
Kutu içeriğine bakacak olursak kutudaki işlemenin aynısının bulunduğu naylon bez, sağ ve sol kulaklıklar, kablosu ve 3 çift şeffaf, 3 çift siyah olmak üzere 6 adet silikon kulaklık ucu çıkmakta.

İlk açtığımızda karşımıza bez çıkmakta onu kaldırdığımızda ise etrafında altın işlemelerin içinden kulaklığımız çıkmakta. Kulaklık sert bir süngerin içine yerleştirişmiş şekilde karşımıza çıkmakta altında ise sadece kutuyu doldurmak ve kulaklığın düşmemesini sağlayan içi boş bir kutu çıkmakta. En altına indiğimiz taktirde kablo ve aksesuarlar olarak ayrılan iki adet kutu bizi karşılamakta. Adı üstünden cable yazandan kablosu çıkmakta accessories yazan kısımdan ise sadece silikon uçlar çıkmakta.

WhatsApp Image 2023-07-22 at 10.32.18 PM (2).jpeg
WhatsApp Image 2023-07-23 at 12.07.15 AM.jpeg
WhatsApp Image 2023-07-22 at 10.32.19 PM.jpeg

WhatsApp Image 2023-07-22 at 10.32.20 PM (1).jpeg
WhatsApp Image 2023-07-22 at 10.32.21 PM.jpeg


Tasarım
Tasarımından bahsedecek olursak ürün tasarım olarak KZ şeklini kullanmakta bu yüzden KZ'nin bir çok kulaklığı ile aynı şekle sahip. Yeşil gövdesinin üzerinde ise altın detaylar ile birlikte turna motifi bulunmakta. Benim açımdan gayet hoş bir detay olmuş.

Çin kültüründe yeşim ve turna uzun ömürlülüğü temsil ettiğinden dolayı böyle bir şey yapıldığını düşübüyorum.
WhatsApp Image 2023-07-22 at 10.32.20 PM.jpeg
WhatsApp Image 2023-07-22 at 10.32.22 PM (2).jpeg


Konfor
Konfor açısından bakacak olursak kulaklığın teki 4,5gram kablosu ise 11gram olmak üzere toplamda 20gram ağırlığı bulunmakta ki kulakta doğru silikonu bulduğunuz taktirde oldukça hafif, konforlu ve izole bir şekilde kullanabiliyorsunuz. Kablosu ise yapısı gereği kulağımızın arkasından dolandığından dolayı da herhangi bir şekilde ağırlık yapmıyor ve yerinden dahi oynamadan kullanabiliyoruz.

Kablo
Kablosuna gelelim. Nefret ettim hiç sevmediğim bir kablodur kendisi yani tamam 20$'lık bir ürün ancak bu kadar narin ince ve korumasız bir kablo niye koyarsınız. KZ EDX'in kablosu daha sağlam duruyordu buna nazaran. Hadi böyle yaptsınız bari jak kısmına ufak bir koruma yapsaydınız her an kopabilecek gibi bükülüyor.
WhatsApp Image 2023-07-22 at 10.32.22 PM.jpeg


Silikon kulak uçları
Silikonlarına bakacak olursak kulaklığın üzerindekileri saymazsak 6 çift gelmekte kulaklıkla gelen ile birlikte 7 çift silikon kulaklık ucu ile birlikte gelmekte. Stok olarak içi siyah olan şeffaf uçlar takılı şekilde gelmekte. EDX kullanırken bu silikonların düşme sorunundan şikayetçiydim ancak bunda öyle bir şey yok çıkarması da takması da ayrı zor öyle kolay kolay çıkmıyor zorlamak gerekiyor.

WhatsApp Image 2023-07-22 at 10.32.22 PM (1).jpeg


Görselinden çok konuştuk şimdi ise ses kalitesine gelelim.
Teknik detay ve ses kalitesi
10mm dinamik sürücü
<0.5% bozulma oranı
107dB (1Khz) Hassasiyet
1dB (1Khz) kanal farkı
20ohm empedans
20 Hz - 20kHZ frekans aralığı
Örgülü OFC 4 x 38 tel (0.05)
1.5±5% kablo uzunluğu
0.78 2 pin arayüz

Frekans grafiği ise bu şekilde
1690064718657.png


Düşünce ve deneyimlerim
Öncelikle bangır bangır bass seven arkadaşlar hafiften uzaklaşsın bu üründen çünkü kendisi tizleri ile ön plana çıkan bir kulaklık. Günlük bir kullanıcı için tizleri ve midleri o kadar temiz, dengeli ve tatmin edici ki anlatamam şu ana kadar dinlediğim kulaklıklar arasında bu kadar temiz, dengeli ve tatmin edici tiz ve mid görmedim. O kadar fazla iem deneyimlemedim ancak şu ana kadar deneyimlediğim kulaklıklar arasında böyle dengeli ve temiz bir tiz-mid duymadım. Dinlediğim şarkılarda araya kaynayan o kadar detay çıktı ki ben de şaşırdım.

Bass olarak ise bass frekansları baskın olan şarkılar haricinde öyle çok tatminkar bir bass bulunmamakta. Açıkçası ben bass severim hissettirsin yeterlidir bunun içinde Flat EQ üzerinden bass frekanslarını arttırıp %30-40 arasında bass boost verdim ki bass'ın derinliğini hissedebileyim.

Tekrardan belirteyim ben bu ürünü mid tiz performansı için aldım bass için değil keza dinlediğim slow-pop şarkılarıyla oldukça iyi bir uyum sağladı.

Müzik türü deneyimlerim
Metal olarak Motionless in White denedim bass kanadında eksik kalıyor maalesef bu yüzden de arkadaki bateriyi tam olarak hissedemedim ancak hiç olmadığı anlamına gelmiyor bu. Biraz bass vererek üstesinden gelinebiliyor.

Rock olarak queen ve Guns N' Roses gayet uyumlu ve zevkli bir deneyim sunmakta. Rock dinleyeceğim varsa al geç derim açıkçası.

Bass içinse Bonez MC'nin parçalarını kullandım ve bass yönü fazla olduğundan memnun etti beni ama diğerlerinde dediğim gibi pekte başarılı değil.

Pop-Slow açısından ne çıkarsa onu dinledim. Gumball Watterson Sana Çıkıyor Bu Yollar güzeldi. :D

Bu arkadaşı %60-80 seviyeleri arasında kullandım ben diğer türlü aşırı gürültülü geldi bu yüzden tam seste pek kullanmayı tercih etmedim.
Toparlama
Genel bir şekilde toparlamak gerekirse mid ve tiz yönünden güçlü olan bu arkadaşımız maalesef bass yönünde zayıf düşmekte. Fiyatına değip değmeyeceği tartışma konusu ancak benim gözümde verdiğim paraya değen bir ürün gözüme de kulağıma da hoş alınır mı alınır önerir miyim öneririm.

Umarım faydalı bir konu olmuştur selametlerle.​
 
Son düzenleme:
Yani rekabetçi oyunlarda kullandım gayet de güzel ses kastım ancak senin rahat edebileceğini göstermez açıkçası.

Oyun için 150-250Hz arasını arttırıp geri kalan basları hafif kısmak gerek.
hocam ben zaten jbl c100si ile kastığım sesi üst segment oyuncu kulaklıklarında kasamadım o yüzden iem alasım var. Bende sorun yaşamam diye düşünüyorum ses kasma konusunda fakat yine de sormak istedim.

bu arada mikrofonlu olarak aldıysanız mikrofonu nasıl sizce? Discordda falan iş yapar mı?
 
Hocam ben zaten JBL C100SI ile kastığım sesi üst segment oyuncu kulaklıklarında kasamadım o yüzden IEM alasım var. Bende sorun yaşamam diye düşünüyorum ses kasma konusunda fakat yine de sormak istedim.

Bu arada mikrofonlu olarak aldıysanız mikrofonu nasıl sizce? Discord'da falan iş yapar mı?

Mikrofonu süper değil Discord'da ancak iş görür.

C100SI basslı bir ürün WAN'er ise tizli parlak bir ürün. Alırsanız kulağınızı tırmalama ihtimali yüksek.
 
Mikrofonu süper değil Discord'da ancak iş görür.

C100SI basslı bir ürün WAN'er ise tizli parlak bir ürün. Alırsanız kulağınızı tırmalama ihtimali yüksek.
Hocam ben normalde bass hastası değilim. Doğal sesleri çok seviyorum. Jbl c100si yi de farazi olarak verdim onla bile çok rahat ses kasıyordum anlamında. Sonrasında g733 kraken t.e hs80 arctis pro tarzı modeller denedim hiçbirinde o keskinliği yakalayamadım. O yüzden bir Iem alıp aradan çıkacağım😅 discordda iş görsün yeter valla. Zero:Red alacaktım ama ergonomik sıkıntılı diyorlar benimde kulağım küçük o yüzden pek giresim yok o işe.
 
Yani Zero için güzel ses kasılıyor diyorlar ve konfor olarak neredeyse aynı şekli şemali takılış biçimini kullanan ürünler.

Yani güzel kulaklık önerir misin dersen çok rahat öneririm, al birazcık bassları yükselt cillop. Girip Valorant'ta oynadım, her ne kadar rekabetçi oynamasam aşırı duyarlı olmasam da kendimce oldukça iyi ses kasabildim.
 
Yani Zero için güzel ses kasılıyor diyorlar ve konfor olarak neredeyse aynı şekli şemali takılış biçimini kullanan ürünler.

Yani güzel kulaklık önerir misin dersen çok rahat öneririm, al birazcık bassları yükselt cillop. Girip Valorant'ta oynadım, her ne kadar rekabetçi oynamasam aşırı duyarlı olmasam da kendimce oldukça iyi ses kasabildim.
Teşekkürler hocam yorumlar için. Şimdi tangzu wan er alacağım shenzenauido dan 20 dolara mikrofonlusunu. Baktım iemler güzel cidden rahat bir süre sonra zero red veya daha üst bir şey alıp yoluma bakacağım. Teşekkürler destek için.
 
Yeni WAN'er'in kablosu farklı diye biliyorum.

Farklı olsa da iyi değil.

Geçenlerde bozuldu sağ olsun dac/AMP aldığım bir abimiz yanında kablo yolladı hediye mahiyetinde onunla kullanıyorum.
 
Kablosu yarım sene mi dayandı ya? Almak hala mantıklı mı?

Belki de bendeki modelden kaynaklıdır. Benzer bir sorun alan tanıdıklarımda göremedim.

Memnunum önerebilirim ancak incelemedeki belirttiğim kriterlere dikkat edin. Sonrasında bassı azmış falan gibi yorumlar yaparsınız.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı