Ben gittikten sonra konu ne kadar uzamış be.
O öğretmenin olduğu sınıftan arkadaş edinerek daha çok görebilir, denk gelebilir ve bu şekilde samimi olmaya çalışabilirsin.
Yine yukarıda dediğim gibi giriş olsun, teneffüs olsun falan sürekli o öğretmen ile denk gelmeye çalış.
Ama bunu farklı amaçlar için kullanmak veya çıkar için kullanmak etik değil. Öğretmenler ile arkadaşlık gerçekten çok güzel bir şey. Gelecek hakkında en iyi tavsiyeleri onlardan alıyorsun. Bundan daha güzel ne olabilir ki?
Eskiden öğrenci-öğretmen ilişkileri bayağı sağlamdı diyebilirim. Sonra bir anda kopukluğa uğradığımız/uğradıkları için hala şaşkınız. Bu yüzden öğretmenlerin de saygılı, akıllı öğrenciye çok ihtiyacı var. Yani bir noktadan sonra onlarda, sizlerle arkadaş olmak istiyor. Arkadaşlık derken, okul içi bir arkadaşlık. Fazlasını beklemek biraz saçma.
Emin olun iyi öğrenciyi ( not açısından değil ) mumla arıyor oldular.
Bu arada senin şu dediğin farklı bakış açısı falan hayranlık duymak olabilir. Her ne olursa olsun, arkadaşlık kurdun ve gayet iyi bir şekilde ilerliyor diyelim, açıkçası bir bekleyiş içinde olmamanı tavsiye ederim. Sonra olan sana olur. Mesela o öğretmenin evlilik kararı alması an meselesidir diyebilirim. Ben olsam öğretmenlerim ile samimi, arkada bırakılacak anı tarzında hoş, basit bir arkadaşlık kurardım. Zaten hiçbir zaman anlamsız beklentiler içine girmedim. Kritik döneme girmeye başlıyorsun. Okul çok önemli, çok. Bu zamanlar kafanı hep derslere vermen lazım.

Zaten öğretmen ve öğrenci olacak gibi değil. Bunlar genç yaşlarımız da bir anlığına gelen, sonra giden bir heves. Yeteri kadar sosyal değilsen olabiliyor. Ben, bu duyguları basitleştirip, güzel bir anıya dönüştürme taraftarıyım. En iyisi arkadaşlıktır, tabi bana göre.
Bu arada aşka inanmıyorum galiba. Kimseye de tavsiye etmiyorum. Eğer öyle bir şey olacaksa da ve ciddi bir ilişki olacaksa, iki tarafın da yaşının en az 22-23 olması gerektiğini düşünüyorum. Tabi hiçbirinizin kararlarını bu yöne çekme gibi veya sizlerin yerine karar verme gibi bir isteğim yok, haddime değil zaten. Sadece o yaşlar ve öğretmen-öğrenci için aşkın pek mantıklı olmadığını düşünüyorum. Biraz gerçekçi olmak lazım. Hiçbir öğretmen mesleğini tehlikeye atmak istemez. Bu arada sözlerim sana değil, Gamer12345 isimli arkadaş. Yazımı okuyan, üstüne alınan arkadaşlara ufak bir tavsiye.
İlhan İrem "Sadece şarkılarda ve yüreği ötelerde atan insanların ruhlarında yaşıyor artık aşk. Üzerinde yaşayanların cehenneme çevirdiği bu dünyayı çoktan bırakıp gitti. Aşk dünyayı terk etti." demiş, doğru demiş.
Şunu da bırakayım da tam olsun.
@CLM Project İsmail belki bu işlerden anlıyordur. Benim hakkım doldu beyler. Neyse, adam bi' 15-20 saat uyusun, daha sonra aydınlatır bizi.
Şaka yapıyorum tabi ki de.
Bekliyoruz İsmail. Engin ve zengin tecrübelerinden sonuna kadar yararlanmak isteriz. Belki bizim bilmediğimiz bir yönün vardır.

Ya o değilde evren bana yine mesaj mı gönderiyor?